Kotipuutarhurin katse on jo keväässä – lue ammattilaisen vinkit

toimitus

Syksy on juuri nyt parhaimmillaan. Monen kotipuutarhurin ajatukset ovat kuitenkin jo ensi keväässä ja kesässä. Uutta kevättä odotellessa nyt on hyvä aika istuttaa uusia kasveja pihamaahan, kun maa on vielä lämmin ja kostea. Kasveja voi istuttaa aina siihen asti kun maa routaantuu.

Kylmälle arimpien pensaiden ja puiden istuttaminen on kuitenkin hyvä siirtää kevääseen. Loppusyksyllä juurtuminen alkaa jo olla hidasta, minkä vuoksi pakkasvaurioiden riski kasvaa, kerrotaan Puutarhaliitosta.

Jos mielii jakaa perennoja ja siirtää niitä uusiin paikkoihin, se onnistuu vielä syksyn aikana.

Lokakuussa, kun pihan ja puutarhan työt alkavat olla ohi, on hyvä aika miettiä oman puutarhan hyviä ja huonoja puolia.

–Kevääksi kannattaa tehdä jo nyt itselle niin sanottu to do -lista niistä muutoksista, joita pihalla kaipaa. Samaan listaan kannattaa kirjoittaa mieleisten vihannes- ja kesäkukkalajien sekä lajikkeiden nimet, jotka menestyvät omalla pihalla kaikkein parhaiten, Timo Taulavuori Puutarhaliitosta kertoo.

Kaukaa viisas kotipuutarhuri myös valokuvaa pihansa ja istutuksensa ja liittää ne muistilistaan.

–Keväällä muisti ei enää toimi yhtä hyvin kuin syksyllä, jolloin vielä kuvittelee muistavansa kesän parhaimmat onnistumiset puutarhassa. Muistilistan avulla voi myös tiedustella myymälöistä suosikkejaan ja samalla osaa karttaa mahdollisia huonosti omassa pihassa menestyneitä valintoja, Taulavuori toteaa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut