Pitääkö ruohonleikkurin tankki tyhjentää talveksi?Asiantuntija vastaa

Ruohonleikkurin käyttöikä pitenee, kun laitteen muistaa puhdistaa ja huoltaa säännöllisesti. Arkistokuva / Tarja Heikkonen

toimitus

Nurmikkoa on tänä syksynä voinut leikata normaalia pidempään, kiitos kuivan ja aurinkoisen syyskuun. Nurmikonleikkuuta voi jatkaa syksyllä aina pakkasiin saakka. Sen jälkeen koko kesän hyvin palvellut ruohonleikkuri on syytä puhdistaa ja päästää lepäämään talveksi.

Talveen kannattaa valmistautua ajoissa. Ruohonleikkuri ja muut pienkoneet palvelevat seuraavana kesänä paremmin ja niiden käyttöikä pitenee, kun on huolehdittu koneiden huollosta syksyllä. Usein talveen valmistautuminen kuitenkin unohtuu.

–Yleisin ongelma on, että talvi pääsee yllättämään. Unohdetaan laitteet pihamaalle, eikä muisteta ajoissa varautua talven seisonta-aikaa varten, kertoo Nesteen tuotepäällikkö Ari Engman

Ruohonleikkurin on saatava talvehtia suojassa puhtaana. Leikkuri on puhdistettava huolellisesti syksyn viimeisen ajon jälkeen. Koneesta poistetaan siihen kertyneet ruohosilput ja multapaakut. Puhdistuksessa voi käyttää apuna vaikkapa tiskiharjaa. Leikkurin terän voi pestä astianpesuaineella. Tärkeää on muistaa kuivata kone huolellisesti ennen talvisäilytykseen laittoa.

Pienmoottorilaitteiden -esimerkiksi ruohonleikkureiden ja moottorisahojen- säilytyspaikkana ovat varastot, autotallit ja pihavajat. Kuiva ja viileä paikka on koneille paras säilytyspaikka. Kosteus ruostuttaa koneiden osia ja lyhentää koneiden käyttöikää.

Pienmoottorikoneet voi säilyttää talven yli tankki täynnä tai tyhjänä.

Engmanin mukaan tankkia ei siis tarvitse tyhjentää talveksi.

–Pienmoottoribensiini on tehty kestämään pitkääkin säilytystä, ja sitä käyttämällä koneet käynnistyvät hyvin heti keväälläkin. Vajaaseen tankkiin taas päälle voi kaataa keväällä tuoretta polttoainetta.

Jos kone ei keväällä käynnisty, syynä on yleensä huollon laiminlyöminen.

–Kone on unohdettu huoltamatta kosteisiin tiloihin, tankki täynnä tavallista bensaa, joka ei välttämättä kestä puolen vuoden säilytystä, Engman toteaa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut