Nämä ovat syksyn trendikasvit

Punaisina ja oransseina hehkuvat pensaat kaunistavat syyspihaa.

Euroopansorvarinpensas. Kekkilä

toimitus

Euroopansorvarinpensas (Euonymus europaeus 'Red Cascade') on tämän syksyn trendikkäimpiä kasveja. Pensaan oranssinväriset siemenkodat ja kirkkaanpunaiset lehdet koristavat kauniisti syksyistä pihaa.

Euroopansorvarinpensasta tavataan luonnonvaraisena Euroopassa Ruotsista etelään. Suomessa pensas ei kasva luonnonvaraisena, mutta sitä käytetään puistoissa ja pihoilla koristepensaana pohjoista myöten.

Toinen syksyn trendikasvi on peruukkipensas (Cotinus coggygria), joka kasvaa luonnonvaraisena Välimeren maissa. Koristekasvina sitä viljellään laajasti. Pensas näyttäytyy eri kasvukauden aikoina hieman eri väreissä; keväällä lehdet ovat kauniin punaiset, alkukesästä siniharmaat, syksyllä violetit ja oranssit.

Tuurenpihlaja (Sorbus 'Dodong') koristaa syyspihaa hehkuvan punaisena. Tuurenpihlaja on kotoisin Koreasta. Sen lehdet ovat suuret, mutta lehdykät kapeat. Tuuurenpihlajalla on valkoinen kukinto kesäkuussa, ja sen jälkeen niihin kehittyvät oranssinpunaiset marjatertut.

Syksyn trendikkäimpien kasvien listalle nousee tänä syksynä myös Isosiniheinä (Molinia 'Karl Foerster'). Isosiniheinä on jättikokoinen, kestävä koristeheinä. Vihreät kukinnot muuttuvat syksyllä kullankeltaisiksi.

Trenditietoinen istuttaa pihalleen myös syyshortensioita (Hydrangea paniculata). Näyttävät kukinnot muuttuvat punertaviksi syksyn viileiden ilmojen myötä. Kukat säilyvät pensaassa kiinni pitkälle talveen.

Syksy on hyvää aikaa istuttaa kasveja; maaperä on vielä lämmin ja sopivan kostea. Uusien istutusten olisi kuitenkin päästävä juurtumaan mahdollisimman nopeasti, jotta ne lähtisivät hyvään kasvuun keväällä.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut