Kuva: Suomen ennätys -kurpitsa kasvoi lannan ja turpeen voimalla

Suomen suurin marrow, jättikesäkurpitsa, painaa 46,8 kiloa. Perheen kultaistanoutajaa suomenmestari ei juuri kiinnosta. Rauno Selamaa

Taina Joutsen

Kesänurmijärveläisellä Rauno Selamaalla on nimissään erikoinen suomenennätys.

Hänen Nummenpäässä kasvattamansa marrow jättikesäkurpitsa on nyt Suomen suurin. Se painaa 46,8 kiloa.

Selamaan marrow varmistui Suomen suurimmaksi Mäntsälässä viime viikonvaihteessa pidetyissä Jättikasvisten SM-kilpailuissa. Kilpailut järjesti Suomen jättikasvisyhdistys ry.

Kasvattajansa mukaan jättikesäkurpitsa ei ole saanut sen kummempaa hoitoa, mutta sillä on hyvät geenit.

Uuden ennätyskurpitsan siemen on nimittäin saatu viime viikonvaihteeseen asti ennätystä nimissään pitäneestä marrowista. Se painoi 45 kiloa.

– Kurpitsa on kasvanut paikassa, johon tuotiin pari vuotta sitten lehmänlannan ja oljen sekoitusta. Sen päällä on turvetta. Lannoittaa ei ole tarvinnut, enkä ole paljon kastellutkaan, Selamaa kertoo Nurmijärven Uutisille.

Hän uskoo, että kurpitsa olisi kasvanut vieläkin suuremmaksi, jos hän olisi ajoissa huomannut kaksi muuta kurpitsanalkua ja poistanut ne.

Vaikka marrow on vaatimaton kasvi, aivan yksinkertaista sen kasvattaminen ei ole.

Selamaa olisi halunnut osallistua SM-kilpailuihin jo aiemmin, mutta hänen marrowinsa ovat aina haljenneet, eikä niitä siksi olisi hyväksytty kisaan.

– Marrow ei sovi myöskään pieneen pihaan, sillä se levittäytyy kahdenkymmenen neliön suuruiselle pinta-alalle, Selamaa kertoo.

Rauno Selamaan innostus jättikasviksiin tarttui ystävältä, joka kasvattaa oikeita kurpitsoja. Niille kertyy painoa kolmekin sataa kiloa.

Tällä hetkellä Selamaan marrow köllöttelee näytillä tikkurilalaisen marketin heviosastolla.

Lisätietoja jättikasviksista ja Suomen jättikasvisyhdistyksestä löytyy osoitteesta www.jattikasvisyhdistys.fi

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut