Työmaat torppaavat koulureitit Kivistössä – "Koulumatka on tosi jännittävä"

KIVISTÖ Ruusukvartsinkadun työmaasta aiheutuva tukos pyritään avaamaan pian, kaupunki lupaa.

Miia Paatsema ylittää Ruusukvartsinkadun ja Keimolantien risteystä Oiva Paatseman kanssa. Aurinkokiven koululaisia ohjeistetaan kulkemaan Ruusukvartsinkatua, mutta työmaan vuoksi tie tulee ylittää kahdesti. Marika Lumme

Marika Lumme

Kivistössä asuvan neljäsluokkalaisen Oiva Paatseman koulumatka kotoa sujuu sutjakkaasti pyöräillen ensimmäiset parisataa metriä, mutta sitten alkavat haasteet. Entisen Kivistön koulun suunnalta kulkevien Aurinkokiven koululaisten reitille osuu useita työmaita.

–Koulumatka on tosi jännittävä. Ja siitä tulee vielä jännittävämpää kun koko ajan rakennetaan lisää ja myös kun liikenne lisääntyy, kertoo Oivan äiti Miia Paatsema

Koulu ohjeistaa Paatseman mukaan oppilaita kulkemaan Ruusukvartsinkatua pitkin, mutta reitillä koululaisten tulee ylittää tie kahdesti, koska työmaa tukkii koulun puoleisen jalkakäytävän.

–Lisäksi Ruusukvartsinkadun ja Keimolantien risteyksessä on työmaa-aidat ja näkyvyys on pienten koululaisten näkökulmasta todella huono, Miia Paatsema sanoo.

Jaspiskuja vie suoraan koululle, mutta myös sen peittää rakennustyömaa. Koululaisille on tehty tien laitaan aidattu kulkureitti. Kylttejä oli kuitenkin Oiva Paatseman mukaan vaikea tulkita.

–En aluksi tiennyt mistä täytyy mennä, hän sanoo.

Miia Paatsema pohtii voisivatko koululaiset kulkea tulevaa Lipunkantajanraittia pitkin. Nyt tie on suljettu betoniporsailla.

– Lipunkantajanraitti ei ole vielä valmis ja siellä on työmaaliikennettä. Sen sijaan Lipunkantajanpuiston puolella on turvallisia koulureittejä Punakivenkujan päästä ja Lipputien suunnasta, kertoo Vantaan kaupungin liikenneinsinööri Jaana Virtanen

Kaupungin liikennesuunnittelu ei ole Virtasen mukaan saanut palautetta turvattomasta koulumatkasta Aurinkokiven koulun lähistöllä.

–Ruusukvartsinkadun pyörätien ja jalkakäytävän tukosta työmaan kohdalta selvitetään ja yhteys pyritään aukaisemaan pikaisesti koululaisten käyttöön, Jaana Virtanen lupaa.

Paatsema toivoo, että työmaa-alueista ja reittimuutoksista informoitaisiin perheitä riittävän ajoissa. Hänen mukaan Lipunkantajanraitin käyttämistä koulureittinä vanhemmat ovat ehdottaneet vanhempainillassa.

–En ole kuullut vastausta tähän. Kaikkien tahtotila on saada lapset turvallisesti kouluun. Kun muutoksista tiedetään ajoissa, ehtii uudet reitit harjoitella lapsen kanssa vaikka viikonloppuna, Paatsema sanoo.

Aurinkokiven koulu tiedottaa perheitä Wilman välityksellä sen mukaan, mitä urakoitsija ilmoittaa.

–Ennen koulun alkua huoltajille annettiin tiedoksi turvallinen koulureitti -kartta. Uutta karttaa on pyydetty liikennesuunnittelusta työmaan muuttuessa, mutta se on työn alla. Urakoitsija on vastuussa kevyen liikenteen kulkuväylistä, niiden turvallisuudesta ja opastuksista, Aurinkokiven koulun rehtori Sari Silander kertoo.

Lue myös: Katutyöt mullistavat Kivistön - näin liikennejärjestelyt muuttuvat

Turvallinen koulureitti

Turvallisella koulureitillä on:

Erillinen kevyen liikenteen väylä tai leveä piennartila.

Liikennevalot tai merkityt suojatiet.

50 km/h nopeusrajoitus ja riittävä näkyvyys kaikissa paikoissa.

Koulumatkan vaikeuden, rasittavuuden ja vaarallisuuden arvioi tarvittaessa Vantaan kaupungin sivistystoimi, mutta urakoitsija on velvollinen osoittamaan turvalliset kevyen liikenteen väylät.

Kivistön alueella on useita työmaita. Alueella kulkee myös työmaaliikennettä ja raskaita kulkuneuvoja.

Tänä syksynä auennut Aurinkokiven koulu tuo paljon koululaisia Kivistön uuteen keskustaan.

Aiheeseen liittyvää

  1. Katutyöt mullistavat Kivistön – näin liikennejärjestelyt muuttuvat
    19.9.2016 6:15

Kommentoi

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut