Vantaalle palkataan lisää parkkipirkkoja – pysäköinti muuttuu maksulliseksi Tikkurilassa ja Myyrmäessä

PYSÄKÖINTI Katupysäköinnin maksullisuus tuo myös lauantaimaksut.

Kadunvarsipysäköinti muuttuu maksulliseksi Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Kivistössä ensi vuonna. Johanna Halava

Armi Suojanen

Lisääntyneen valvontamäärän vuoksi Vantaalle tarvitaan lisää pysäköinnintarkastajia. Ensi vuonna heitä palkataan kolme lisää, jonka jälkeen Vantaalla on 12 pysäköinnintarkastajaa.

Näin Vantaan kaupunki lähenee lähes samansuuruista Espoota, jossa on 13 tarkastajaa.

Vantaan pysäköinnintarkastajien työ on lisääntynyt useista syistä. Yksi syistä on se, että vuodesta 2015 lähtien yksityisalueiden valvontaa on tehostettu ja valvottavia alueita on hankittu lisää.

Pysäköinnintarkastajat valvovat nykyisin muun muassa kaupungin tilakeskuksen hallinnoimien päiväkotien ja koulujen pysäköintialueita.

Lisätyövoimaa tarvitaan myös siksi, että yksityiset alueet, kuten taloyhtöiden pihat, sijaitsevat hajallaan eri puolilla Vantaata ja niiden tarkastaminen kuluttaa enemmän aikaa kuin julkisen katualueen valvominen.

Kaupungin "parkkipirkot" suorittavat valvontaa myös Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella.

Eikä työmäärä tule vähentymään, kun kaupunki koko ajan kasvaa ja alkaa periä maksua myös kadunvarsipysäköinnistä Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Kivistössäensi vuonna. Se on Vantaan liikennepoliittisen ohjelman linjaus.

–Silloin maksullisuus ulottuu myös lauantaille, kertoo valvontaesimies Katja Närhi Vantaan pysäköinninvalvonnasta.

Parkkisakoista kertyi hieman yli kahden miljoonan euron tulot viime vuonna. Närhi sanoo, että kolmen uuden pysäköinnintarkastajan palkkoihin menee ilman sivukuluja noin 80000 euroa vuodessa.

Tulevaisuudessa pysäköintivirhemaksujen valvonnan arvellaan hidastuvan, koska maksuja voi suorittaa useammalla järjestelmällä. Lisäksi uskotaan, että alhaisista parkkimaksuista huolimatta monet välttelevät maksullisuutta ja siirtyvät pysäköimään maksullisten alueiden ulkopuolelle.

Vantaan pysäköintivirhemaksu on 60 euroa.

Juttuun lisätty 9.11. klo 11.55, että myös Kivistössä alkaa maksullinen pysäköinti.

Haluatko pysäköinnintarkastajaksi?

Pysäköinnintarkastajaksi mielivältä vaaditaan liikennesääntöjen hyvää tuntemusta, B-ajokorttia ja

kokemusta asiakaspalvelusta.

Virka kuuluu kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen soveltamisalaan.

Viikkotyöaika on 38,25 tuntia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 4. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 5. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 6. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 9. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 10. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 11. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.