Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tuomelan koulurakennus saanee viiden vuoden jatkoajan

Vantaan kaupunki antaa kiistellylle Tuomelan koulurakennukselle lisää jatkoaikaa.

Näillä näkymin Tuomelan koulurakennus on toiminnassa vielä ainakin viisi vuotta.

Kiinteistön on tarkoitus palvella purettavan Hämeenkylän koulun oppilaiden väistötilana. Hämeenkylän koulun uudisrakennus valmistuu näillä näkymin vuonna 2018 tai 2019.

Länsi-Vantaalla on kuitenkin myös muita väistötilatarpeita, joten Tuomelan koulukiinteistön tarpeellisuutta tarkastellaan seuraavan kerran vuonna 2021.

Tuolloin valmistuu Lounais-Vantaan kattava kouluverkkoselvitys.

Asiaa käsitellään opetuslautakunnassa maanantaina 12. syyskuuta.

Opetuslautakunnan kokouksessa asian esittelee Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo

Kalon esitys on samalla vastaus Tuomelan koulun lakkauttamista vastustaneeseen kuntalaisaloitteeseen, jonka allekirjoitti yli 5 000 vantaalaista.

Jo aiemmin keväällä opetustoimi päätti, että koulu toimii oppilaiden väistötilana ainakin lukuvuoden 2016–2017.

Näin jo lakkautettavaksi tuomitun koulun tarina on saanut uuden yllättävän käänteen.

Koulun tarina näytti jo sinetöidyltä, kun kaupunki päätti syksyllä 2013 lakkauttaa 200 oppilaan Tuomelan koulun asteittain elokuuhun 2016 mennessä.

Keväällä päättäjille luovutettiin koulun lakkautusta vastustanut kuntalaisaloite, jonka oli allekirjoittanut yli 5 000 vantaalaista.

Kuntalaisaloitteesta tuli uusi kiistan aihe, kun kaupunki ei suoralta kädeltä halunnut viedä asiaa adressiin laatijoiden toiveen mukaisesti kaupunginvaltuustoon.

Elokuussa kaupunginhallitus teki päätöksen, jonka mukaan asia käsitellään kaupungin johtosäännön mukaisesti opetuslautakunnassa. Se viedään tämän jälkeen tiedoksi kaupunginvaltuustoon.

Valtuutettu Timo Auvinen puolestaan vaati asian käsittelyä valtuustossa. Hän keräsi kokoon kuntalain edellyttämät 20 valtuutetun allekirjoitukset.