Tämän katutaiteilijan kädenjälki näkyy eri puolilla Vantaata – uusin teos valtasi kerrostalon

KATUTAIDE Salla Ikosen uusin teos löytyy kerrostalon seinästä Hakunilasta. Taiteilija unelmoi maalauksista ulkomailla.

Salla Ikonen myöntää, että kaupunkikuvassa hän helposti havaitsee harmaat betoniseinät. – Koko ajan mietin, että mitä tuohon ja tähän voisi tehdä. Se on varmasti ammattitauti. Päivi Tuovinen

Marika Lumme

Katutaiteilija Salla Ikonen, 31, elää unelmaansa: hän saa elantonsa maalaamalla. Ikosen kädenjälki näkyy ympäri Vantaata. Pyydän Ikosta suosittelemaan taidekierroksen.

–Myyrmäen juna-asemalla on yksi suurimmista töistäni, naisfiguuri, jolla on liehuvat hiukset. Mike’s Dinerissa on kaksi 50’s teemaan suunniteltua maalausta. Jönsaksentien alikulkutunnelista löytyy jälleen erilainen uninalle-aiheinen maalaus, hän opastaa.

–Taidetalo Toteemista löytyy leikkisä intiaaniteemaa sivuava seinämaalaus, Artista kissalokerikko. Martinlaakson vanhan ostarin kautta voi tulla Hakunilaan, Ikonen jatkaa.

Myyrmäen juna-asemalla on yksi suurimmista töistäni.”

Ikosen viimeisin teos komeilee Itä-Vantaalla hakunilalaisen taloyhtiön julkisivussa. Valtavan kokoinen hevonen ihastuttaa asukkaita Oritie nelosessa. Teos valmistui viime viikolla.

–Olen kasvanut luonnon keskellä ja siksi töissäni on usein aiheena luonto tai eläimet. Teoksissani näkyy monesti unenomaisuus ja ripaus realismia, Ikonen kuvailee.

Ihmishahmot ovat taiteilijan kolmas lempiaihe.

–Ihmisten kasvot ovat aina kiinnostaneet minua. Kuinka paljon kasvot voivatkaan välittää tunteita, ja silmät. Siksi maalauksissani silmät ovat lähes aina auki.

Hakunilassa Oritie 4 -osoitteessa sijaitsevan kerrostalon seinää komistaa valtava hevonen.

Salla Ikonen on itseoppinut taiteilija. Pikkutytöstä asti piirtämisestä ja maalaamisesta innostunut Ikonen ymmärsi kymmenen vuotta sitten mikä on hänen unelma-ammattinsa.

–Olen tehnyt valtavasti töitä ja maalannut paljon. Olen halunnut oppia ja opetella, sanoo media-assistentin koulutuksen käynyt Ikonen.

Ulkomaanmatkat vaikuttivat siihen, miksi juuri katutaide valikoitui naisen taidelajiksi.

– Olen ihastellut eri puolilla maailmaa upeita maalauksia, joita on tehty kaupunkikuvaan. Tuntui, että juuri tätä minun kuuluu tehdä, Ikonen kertoo.

–Maalauksilla haluan tuoda kauneutta ja lämmintä tunnelmaa kaupunkiin sekä lähiöihin. Ihmisillä on elämässään riittävästi negatiivisia asioita, haluan näin muistuttaa elämän hyvyydestä.

Ikonen on innoissaan, että kaupungit suhtautuvat koko ajan positiivisemmin katutaiteeseen. Hän korostaa Vantaan kaupungin olevan Suomessa edelläkävijä avoimessa sekä positiivisessa suhtautumisessa katutaiteeseen. Yhteistyö kaupungin kanssa jatkuu syksyllä. Petikkoon sekä Myyrmäkeen on luvassa maalauksia.

Katutaiteilija on jättänyt kädenjälkensä jo Lontooseen, Bristoliin ja Kreikkaan. Tulevaisuudessa hän haluaisi tehdä yhä enemmän maalauksia ulkomailla.

– Etelä-Amerikka on yksi unelmien kohde. Se on muraalitaiteen koti ja olisi upeaa joku päivä maalata siellä, Ikonen haaveilee.

Salla Ikonen

31-vuotias katutaiteilija ja yksityisyrittäjä.

Yksi harvoista katutaiteilijoista, joka elättää itsensä maalaamisella.

Asiakkaina kaupungit, yksityiset ihmiset ja yritykset.

Maalaa muun muassa tauluja, kerrostalojen julkisivuja ja liiketiloja.

Asuu Vihdissä.

Koulutukseltaan media-assistentti. Itseoppinut taiteilija.

Ikosen teoksia on Vantaan lisäksi muun muassa Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Lontoossa ja Israelissa.

https://sallaikonen.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut