Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Golfyhtiö peri 790 euron vastiketta sokealta vanhukselta – "Kohtuuttomalta tuntuu, kun en ole voinut pelata vuosiin"

RIITA Golfyhtiö vapauttaa 20 pelikyvytöntä osakkeenomistajaa. Päätöstä edelsi pitkä kiista.

Golfosakkeesta voi olla vaikea päästä eroon vaikka olisi ollut vuosia pelikyvytön.

Sen on saanut huomata myös 80-vuotias Annamaija Tuisku, joka on yrittänyt päästä osakkeestaan eroon vuosia.

Sanomalehti Keski-Uusimaa kertoo, että Tuiskulla on osake Kotojärvi Golf -yhtiössä Pornaisissa. Näkövammainen nainen ei ole voinut pelata lajia kuitenkaan noin seitsemään vuoteen.

Yhtiövastikkeet ovat juosseet koko ajan normaalisti. Kentän hoidosta maksettava vastike on tänä vuonna suuruudeltaan 790 euroa.

Tuisku pyysi yhtiön hallitukselta vapautusta vastikkeesta, mutta tuloksetta.

–Puhelimessa sanottiin, että maksu on maksettava pelasi golfia tai ei. Kyllähän minä sen maksamaan pystyn, mutta summa tuntuu kohtuuttomalta, kun en ole pystynyt pelaamaan vuosiin, Tuisku kertoo.

Kotojärvi Golf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Björn Fredriksson ei pidä maksuvaatimusta kohtuuttomana. Hän vertaa tilannetta asunto-osakkeiden vastikkeisiin.

–Nekin on maksettava, käytti asuntoa tai ei, Fredriksson sanoo.

Nyt tilanne on kuitenkin muuttumassa. Kotojärvi Golf Oy:n hallitus päätti toissa viikolla, että se antaa 20 iäkkäälle osakkeenomistajalle mahdollisuuden luopua osakkeestaan.

Kyse on henkilöistä, jotka eivät kykene enää harrastamaan lajia ja jotka eivät ole saaneet osakettaan myytyä vapailla markkinoilla.

–Päätimme nyt tehdä tällaisen kokeilun. Otamme 20 ensimmäistä osaketta vastaan. Saatamme jatkaa ensi vuonna ja ottaa taas vastaan 20 osaketta, hallituksen puheenjohtaja Fredriksson sanoo.