Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yllättävä käänne Ukko-Pekan junakiistassa – "tarkoitus jatkaa ajoja aiempien suunnitelmien mukaisesti"

Vanhaa höyryveturi Ukko-Pekkaa kuljettava Höyryveturimatkat 1009 Oy on saanut Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta luvan jatkaa toimintaansa välittömästi.

–Olemme työskennelleet kovasti tilanteen ratkaisemiseksi. Tänään Liikenteen turvallisuusvirasto on antanut päätöksen, jonka mukaan Höyryveturimatkojen liikennöinti voi jatkua välittömästi. Tarkoituksemme on jatkaa ajoja aiempien suunnitelmiemme mukaisesti. Pahoittelemme vielä keskeytyksestä aiheutunutta haittaa. Kiitämme saamastamme tuesta ja kannustuksesta tämän tilanteen kestäessä. Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan tuleville matkoille, yhtiö kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Aiemmin Trafi perui yhtiön liikennöintiin tarvittavan turvallisuustodistuksen, kun yhtiön liikennöimää Ukko-Pekka-höyryveturia kuljetti yhtiön toimitusjohtaja, jolla ei ollut oikeutta junan kuljettamiseen. Trafi antoi yhtiölle syyskuuhun asti aikaa todistaa sen turvallisuusjohtamisen tason, mutta yhtiö sai Trafin ylipuhuttua huomattavasti nopeammin.