Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalaisseurat paikkaavat koronan nävertämää talouttaan tunnettujen pelaajien paitahuutokaupoilla

Kun koronakriisi maaliskuun puolivälissä Suomessa puhkesi, oli suurin osa palloilulajeista juuri joko lopettamassa tai aloittamassa sarjakauttaan.

Salibandyseura Tikkurilan Tiikerien liigamiehet ehtivät pelata pelinsä loppuun, mutta monella seuran joukkueella kausi jäi kesken. Tiikerit on joka tapauksessa ainakin tämän kevään osalta selvinnyt koronaviruksesta suhteellisen pienin taloudellisin kolhuin.

– Sekä minä että toinen palkallinen työntekijämme olemme silti olleet molemmat lomautettuina, kertoo Tiikereiden toiminnanjohtaja Yrjö Kokljuschkin.

– Kotiareenamme Tikkurilan urheilutalo on ollut kiinni. Eniten harmittaakin sitä hallinnoivan yhtiön puolesta, jonka on ollut kaikesta huolimatta maksettava vuokransa, Kokljuschkin sanoo.

Etelä-Vantaan Urheilijoissa voi lunta sanoa tulleen tupaan tuplasti. Jääkiekon erikoisseuran oli määrä huipentaa 50-vuotisjuhlakautensa hyväntekeväisyysotteluun ja -huutokauppaan.

– Tulevana lauantaina Myyrmäen jäähallissa piti pelata Pietarinkadun Oilersia vastaan. Tavoitteena oli saada halli täyteen eli tuhat katsojaa paikalle, kertoo EVU:n toiminnanjohtaja Miia Murole.

Pienistä puroista tulee iso apu.

EVU:n toiminnanjohtaja Miia Murole

– Tapahtuman yhteydessä oli tarkoitus pitää hyväntekeväisyyshuutokauppa, missä olisi ollut huudettavina muun muassa NHL-pelaajien pelipaitoja heidän nimikirjoituksillaan. Erätauoilla olisi junioreille pidetty kauden päättäjäiset. Mutta tuo tilaisuus, jonka tuotto oli tarkoitus käyttää vähävaraisten lasten harrastusten tukemiseen, jäi nyt järjestämättä. Nyt sille rahalle olisi ollut entistä enemmän käyttöä, Murole harmittelee ja laskeskelee noin 15 000 euron potin menneen sivu suun pelkästään pääsylipputulojen osalta.

Hyväntekeväisyystapahtuman lisäksi EVU:lta jäi järjestämättä myös iso perinteinen Aktia-junioriturnaus, jossa tänä keväänä olisivat pelanneet 2009 syntyneet.

– Onneksi rajoituksia alettiin purkaa sen verran aikaisin, että selvisimme seuran henkilökunnan osalta lyhyin lomautuksin, Murole huokaa. Taloudellisen tilanteen pelastamiseksi EVU on lanseerannut kannattajajäsenyyden, joka on saanut hyvän vastaanoton.

– Pienistä puroista tulee iso apu, toteaa Murole ja kertoo, että huutokaupan toteuttamiseksi mietitään nyt erilaisia vaihtoehtoja.

Myös lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Vantaa Ducks ja sen emoseura Korson Veto ovat keränneet rahaa kannatusjäsenkampanjalla. Lisäksi Ducks huutokauppasi kaikkien kymmenen menneen kauden suomalaispelaajansa game worn -pelipaidat. Pottiin kertyi 1 700 euroa. Eniten maksettiin Toni Kankaanpään paidasta, 270 euroa.

Lisää paitarahaa on Ducksille tulossa. Korson Vedon passarilegenda Petteri Laurilan paita on jäädytetty Lumo-hallin kattoon, mutta nyt huutokaupataan pelipaitaa, joka päällään Laurila voitti Italian mestaruuden Modenan joukkueessa vuonna 2002.

– On hyvä, ettei se enää jää minnekään pölyttymään, toteaa Laurila, joka touhuaa yhä lentopallon parissa. Hän avustaa Ducksia pelaajahankinnoissa ja vetää Korson Vedon iltapäiväkerhoa.

Suurena pelkona niin Vantaalla kuin muuallakin on, että monen juniorin osalta harrastus päättyy koronaviruksen aiheuttamaan taukoon tai koronan myötä heikentyneeseen vanhempien maksuvalmiuteen.

EVU:ssa on jo reagoitu uhkaan. Seurassa laajennetaan harrastekiekkotoimintaa entisestään, ja ensi kaudeksi muodostetaan uusi ryhmä 14–17-vuotiaille pojille.

– Lapsille ja nuorille on tarjottava lisää matalan kynnyksen mahdollisuuksia. Haluamme toimia vastuullisesti ja kasvattaa heitä liikunnalliseen elämäntapaan. Liikkeen lisäämisellä on suora vaikutus hyvinvointiin, toiminnanjohtaja Murole korostaa.

Tätä nykyä noin 700-jäsenisen EVU:n laadukkaan juniorityön tuotteina ovat vuosien varrella aina NHL:ään asti edenneet Valtteri Filppula, Iiro Järvi, Antti-Jussi Niemi, Antti Pihlström, Teemu Pulkkinen sekä Jarkko ja Tuomo Ruutu.