Perinteinen Kaljakellunta sujunut rauhallisesti – Poliisi: "Ainahan sitä roskaa tulee"

Sirkku Aalto

Vantaanjoella vietetty Kaljakellunta vaikutti lauantaina alkuillasta sujuneen rauhallisesti. Komisario Esa Pennanen Helsingin poliisilaitokselta kertoi hieman ennen puolta seitsemää illalla, että hänen korviinsa ei ollut kantautunut tapahtumaan liittyviä ongelmia.

– Ainahan sitä roskaa tulee, mutta mitään mainittavaa ongelmaa ei ole ollut, Pennanen toteaa.

Kaljakellunta on avoin kesätapahtuma, jossa kellutaan kaikenlaisilla kelluvilla välineillä olutta litkien pitkin Keravanjokea tai Vantaajokea. Tämän vuoden kellunta käynnistyi Tammistosta ja päättyy illalla Pikkukoskelle.

Arviot tapahtuman tämänvuotisesta osallistujamäärästä vaihtelevat. Komisario Pennanen kertoo poliisin arvioineen, että ennen puolta päivää alkaneessa tapahtumassa olisi ollut päivän aikana mukana jopa tuhat venekuntaa. STT:n kertoman poliisin arvion mukaan venekuntia taas olisi ollut kolmisensataa.

Yhteisöpalvelu Facebookissa tapahtumaan oli lauantaina ilmoittanut osallistuvansa noin 4 800 ihmistä. Kiinnostuneita oli noin 12 000.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Kaljakellunta käynnistyi Keravanjoelta vuonna 1997. Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää.

Lue lisää:

Kaljakellunta syntyi päähänpistosta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.