Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Höyryveturi Ukko-Pekan kohtalo selvisi – syyskuussa viimeinen mahdollisuus

Kouvolalainen Höyryveturimatkat 1009 Oy on tänään saanut Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta viimeisen mahdollisuutensa todistaa, että sen turvallisuusjohtaminen on riittävän hyvää turvallisuustodistuksen saavuttamiseksi. Yhtiön on annettava selvitys Trafille syyskuun 23. päivään mennessä.

Selvityspyynnössään Trafi katsoo, että sillä on aihetta epäillä paitsi yhtiön turvallisuusjohtamisjärjestelmän toimivuutta, myös yrityksen johdon sitoutumista siihen.

Tämä tarkoittaa, että yhtiö on liikennöintikiellossa vielä pitkään. Jos Trafi katsoo, että yhtiö täyttää selvityksessään tarvittavat säännöt ja määräykset, voi yhtiö jatkaa liikennöintiä tulevaisuudessa. Käytännössä se on kuitenkin hankalaa niin kauan, kun yhtiön toimitusjohtaja on yhtiössä mukana.

Trafi perui yhtiön turvallisuustodistuksen, kun yhtiön liikennöimää Ukko-Pekka-höyryveturia kuljetti yhtiön toimitusjohtaja, jolla ei ollut oikeutta junan kuljettamiseen. Toimitusjohtaja on kokenut kuljettaja, mutta yli 68-vuotiaana hänen ajo-oikeutensa on automaattisesti päättynyt.