Oletko pihi? Näillä nikseillä sisustat parvekkeen huokealla

ASUMINEN Luova kierrättää myös kesäkalusteet. Eurolavat, itse tehdyt betoniruukut ja yrttimaa eivät maksa paljon.

Parvekkeen sisustamisessa voi hyödyntää luovuutta. Esimerkiksi siirtolavat ja itse tehdyt ruukut sekä siemenistä kasvatetut kasvit tai uudelleenelvytetyt ruukkuyrtit ovat helppo keino elävöittää kesäterassia. Anniina Nirhamo

toimitus

Parvekkeen sisustamisen ei tarvitse olla kallista. Itse tekemällä ja kierrätysmateriaaleja käyttämällä säästää.

Esimerkiksi suositut eurolavoista rakennetut huonekalut toimivat hyvin parvekkeella.

Eurolavoja tai kertakäyttölavoja voi ostaa rautakaupoista tai muilta yrityksiltä.

Nauloja tai ruuveja ei välttämättä tarvita, vaan päällekkäin pinotuista lavoista syntyy esimerkiksi tukeva sohva, joka on helppo purkaa vaikka muuton yhteydessä.

Askartelu-betonia löytyy askarteluliikkeistä, mutta rautakaupoissa myytävät isot säkit ovat huomattavasti edullisempia.

Tälle parvekkeelle sohva rakennettiin neljästä eurolavasta. Kerroksia on kaksi ja lavat asetettiin niin, että sohvan toisen sivun kooksi tuli 80 x 200 senttimetriä.

Saman kokoinen käytettynä löytynyt patja aseteltiin pehmusteeksi ja päällystettiin vanhalla päiväpeitolla. Lopuksi sohvan päälle kerättiin rivi vanhoja tyynyjä selkänojaksi.

Pihi sisustaja säästää euroja myös istuttamalla parvekekasvit fiksusti. Esimerkiksi paljon multaa vaativat kasvit voi istuttaa ämpäreihin tai muovipusseihin.

Vanhoihin ruukkuihin saa taas lisää ilmettä verhoilemalla ne esimerkiksi vanhoista tilkuista, vaatteista tai muista tekstiileistä ommelluilla suojilla. Jos kangas ei ole kovin jämäkkää, pussukka pysyy paikoillaan taittelemalla sen reunat mullan alle.

Trendikkäitä betoniruukkujakin voi askarrella itse.

Askartelubetonia löytyy askarteluliikkeistä, mutta rautakaupoissa myytävät isot säkit ovat huomattavasti edullisempia.

Kiinnitä ostoksilla kuitenkin huomiota betonin karkeuteen ja valitse sitä hienompi betoni, mitä pienempää työtä olet tekemässä.

Betoniruukun tekemiseen tarvitset kaksi muottia, ulkomuotin ja sisämuotin. Muotteina voi käyttää esimerkiksi muovimukeja tai -sankoja tai valmiita ruukkuja, jotka mahtuvat sisäkkäin.

Mitä vähemmän muotissa on yksityiskohtia, sitä helpommin se lähtee irti ja sekä muotti että betonityö pysyvät ehjinä. Lisäksi tarvitset astian, jossa sekoittaa betoni – ja tilaa. Betoniaskartelu voi nimittäin olla sotkuista puuhaa.

Rasvaa muotit huolellisesti esimerkiksi vaseliinilla tai ruokaöljyllä.

Täytä isomman muotin pohja betonilla, asettele sisämuotti paikoilleen ja täytä muottien välit.

Sisämuotin painoksi voi laittaa vaikka kiviä.

Itse tehdyn betoniruukun kuivuminen kestää muutaman vuorokauden.

Teksti: Anniina Nirhamo

Viikon vinkki: Muista kastella ruukkuyrttejä

Ruukkuyrtit tarvitsevat paljon vettä, koska teollisissa kasvihuoneissa yrtit ovat kasvaneet hyvin tarkassa valvonnassa ja runsaassa vedessä. Älä siis ihmettele, jos yrtit nuupahtavat kotona – ne piristyvät kyllä runsaassa vedessä.

Jos haluat istuttaa yrtit pieneen saviruukkuun, laita aina pohjalle pieniä kiviä. Näin ylimääräinen kasteluvesi pääsee ruukusta pois, eikä mädätä yrtin juuria.

Voit myös laittaa yhteen isoon ruukkuun useamman yrtin, ne viihtyvät yhdessä!

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut