Iskikö paha koirakuume? – Testaa tästä, mikä rotu on sinulle paras

Jari Pietiläinen

Kennelliitto on avannut uudet nettisivut koiran hankintaa harkitseville ja koiran jo omistaville. Uusi hankikoira.fi-sivusto sisältää noin 200 rotuesittelyä ja tiedot Kennelliiton pentulistalla olevista eri rotujen vapaista pennuista.

Sivustolla on myös koira-aiheiset testit ja ammattilaisten kirjoittamia artikkeleja. Uusi nettisivusto on Kennelliiton vaihtoehto netin epäeettisille kauppapaikoille.

Kennelliitto haluaa kutsua sivustolle etenkin koiran hankintaa vasta harkitsevia. Sivusto auttaa tärkeissä koiranhankintaan liittyvissä asioissa, kuten mikä rotu valitaan ja mistä koira ostetaan.

– Jokaisen koiranostajan tulisi käyttää aikaa etenkin näihin kahteen kysymykseen. On tärkeää, että rotuvalinta menee oikein ja koira ostetaan vastuulliselta kasvattajalta, sanoo Kennelliiton viestintäpäällikkö Miia Lahti

Rotuvalinnassa auttaa hankikoira.fin rotutesti, jossa on mukana noin 200 rotua Suomessa olevasta yli 300 rodusta. Rotutesti laskee vastaajan pisteet yhteen ja ehdottaa lopuksi 10 vastausten perusteella sopivinta rotua. Rotujen nimiä klikkaamalla pääsee kätevästi tutustumaan rotujen esittelysivuihin.

Jokaisen rodun esittelysivulla näytetään Kennelliiton pentulistalle ilmoitettujen pentujen määrä.

Sitä kautta ostaja pääsee tutustumaan rodun kasvattajiin ja myynnissä oleviin pentuihin. Jos rodun pentuja ei tällä hetkellä ole Kennelliiton pentulistalla, kävijä ohjataan eteenpäin rotuyhdistyksen nettisivuille ja pentuvälitykseen.

– Haluamme kuljettaa koiranhankintaa harkitseva luotettavista käsistä toisiin, jotta houkutusta pentutehtailijoiden palstoille ei tulisi, Lahti kertoo.

Hankikoira.fi sisältää myös yli 80 ammattilaisten kirjoittamaa artikkelia esimerkiksi koiran hankkimisesta, omistamisesta, käyttäytymisestä ja hoitamisesta. Tietoa löytyy niin vasta-alkajille kuin koiran pitkään omistaneillekin.

Artikkeleiden perusteella on laadittu sivuston toinen testi, Koiranomistajan testi. Siinä esitetään 30 koira-aiheista kysymystä, joista vähintään 27 pitää vastata oikein, jotta testin pääsee onnistuneesti läpi. Suoritetusta testistä voi tilata kurssitodistuksen sähköpostiin.

Tutustu palveluun tämän linkin kautta.

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut