Uudet oppaat vievät turistit vaikka hautausmaalle

Uunituore yhdistys Opasmajakka haluaa kirkastaa pääkaupunkiseudun kuvaa matkailijoille tarjoamalla räätälöityjä, teemallisia opaspalveluita Helsingin lisäksi myös muualla pääkaupunkiseudulla Vantaalta Sipooseen.

Emme aina huomaa, miten hieno elinympäristö meillä on.”

Kolmen auktorisoidun Helsinki-oppaan perustama yhdistys pyrkii rakentamaan entistä kiinteämpää siltaa opastettavien ja oppaiden välillä sekä näyttämään pääkaupunkiseudun monipuolisen historian ja kulttuurielämän.

– Haluamme näyttää matkailijoille, että Helsinki on muutakin kuin Sibelius-monumentti, entinen Vantaan kaupunginvaltuutettu Astrid Nurmivaara sanoo.

Marras–tammikuu on hyvää aikaa. Jopa lumi voi olla monille kokemus."

Jokaisella oppaalla on vahvuusalueensa. Nurmivaara on kiinnostunut kirkoista, hautausmaista sekä ympäristön kartanoista.

– Harva esimerkiksi tietää, että Vantaalla sijaitsevan Håkansbölen kartanon on suunnitellut Armas Lindgren, hän vinkkaa.

Nurmivaara kertoo, että oppaat haluavat esitellä matkailijoille myös eksoottista kaupunkiluontoa saaristoineen. Läheltä löytyy kaksi kansallispuistoa, Nuuksio ja Sipoonkorpi.

– Matkailijat ovat ihmeissään saadessaan kuulla jokamiehenoikeuksistamme.

Arkkitehti Riikka von Martens kuuluttaa rohkeampaa ajattelutapaa opastuksiin. Hän haluaisi tuoda matkailijat pääkaupunkiseudulle muulloinkin kuin kesällä.

– Marras–tammikuu on hyvää aikaa. Jopa lumi voi olla monille kokemus.

Itseoikeutetusti von Martensin ominta alaa on arkkitehtuuri.

– Emme aina huomaa, miten hieno elinympäristö meillä on, emmekä osaa arvostaa esimerkiksi Alvar Aallon arkkitehtuuria siinä määrin kuin ulkomaalaiset. Matkailijoille on syytä avata väyliä myös kaupunkiarkkitehtuuriemme tulevaisuuteen, hän sanoo.

Valtiotieteen maisteri Eva S. Lassus-Paavolainen kuljettaa matkailijoita presidenttiemme jalanjäljillä. Sen lisäksi hän näyttää asiakkaille taidetta, kulttuuria ja tapahtumia.

Paitsi teemallisia opaskierroksia Lassus-Paavolainen järjestää salaisia opaskierroksia.

– Ne ovat täynnä yllätyksiä, joista opastettavat eivät tiedä etukäteen mitään, hän kertoo.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut