Liki 5 000 nimeä koulun puolesta – perussuomalaiset: "Valtuustoasia"

Vantaan perussuomalaisten valtuustoryhmä vaatii Tuomelan koulua puolustavan kuntalaisaloitteen käsittelyä Vantaan kaupunginvaltuustossa.

Tuomelan koulun lakkautuspäätöksen kumoamiseksi tehtiin kuntalaisaloite, jonka oli allekirjoittanut 4927 vantaalaista. Myös Vantaan vihreät vaativat aloitteen valtuustokäsittelyä

Perussuomalaisten mielestä allekirjoitusten määrä on merkittävä. Lainsäädännön perusteella kuntalaisaloite saatetaan valtuustokäsittelyyn, mikäli sen on allekirjoittanut vähintään kaksi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista.

Jos näin ei tehdä, niin se tuhoaa koko kuntalaisaloitekäytännön."

Perussuomalaisten kannanoton mukaan Vantaan kaupunki ei kuitenkaan aio viedä aloitetta valtuustoon vaan jättää käsittelyn opetuslautakunnalle.

Vantaan perussuomalaisten valtuustoryhmä ei hyväksy tätä menettelyä.

–Asukkaat ovat halunneet asian käsiteltävän kaupunginvaltuustossa, eikä opetuslautakunnassa. Näin tämän voi ymmärtää lukemalla mitä laki sanoo, mutta kaupunki perustelee asiaa toimivallan delegoinnilla. Tämä on kuitenkin niin merkittävä asia, ja tällaisenaan hyvin harvinaislaatuinen, että tämä on ehdottomasti tuotava valtuustokäsittelyyn. Jos näin ei tehdä, niin se tuhoaa koko kuntalaisaloitekäytännön, sillä tässähän määritellään linja siitä mistä valtuusto saa päättää, toteaa perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Johannes Nieminen

Perussuomalaiset näkevät, että aloitteen allekirjoittajat ovat allekirjoittaessaan käsittäneet, että aloite käsitellään valtuustossa.

Sama asia tuli esille myös silloin kun aloite luovutettiin valtuustossa edustettujen puolueiden läsnä ollessa. Vielä tuolloin myös perussuomalaiset olivat siinä käsityksessä, että Tuomelan koulun asiaa viimeinkin käsitellään kaupunginvaltuustossa.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä ei myöskään pysty näkemään selkeitä perusteita Tuomelan koulun lakkautukselle.

Samalla kun joudutaan etsimään väistötiloja sisäilmaongelmista kärsivien koulujen oppilaille, niin terve koulu halutaan lakkauttaa. Se ei ole järkevää kehitystä.

–Tuomelan koulu on hyvä ja terve rakennus. Meidän ei pidä tuijottaa pelkkiä heitteleviä oppilasennusteita, joiden perusteella rakennetaan uutta ja korjataan ikuisesti ongelmallisia rakennuksia. Se on kallista. Jos meillä on terve rakennus, niin pidetään se järkevässä käytössä ja puututaan niihin ongelmista kärsiviin rakennuksiin, Nieminen jatkaa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut