Demarijohtaja vaatii Guggenheimin pois Kauppatorilta – SK: Tilalle vuoden 1918 museo

Demareiden kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara haluaisi Helsinkiin museon, jossa esiteltäisiin muun muassa Suomen sisällissotaa vuonna 1918. Sen sijaan Guggenheim-taidemuseolle hän ei lämpene. – Kuvassa saksalaisia joukkoja Helsingissä keväällä 1918. Helsingin kaupunginmuseo

Jari Pietiläinen

Helsingin yliopiston dosentti ja Sdp:n kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara haluaa, että Kauppatorin laitaan ei rakennettaisi amerikkalaista Guggenheim-taidemuseota, vaan Suomen itsenäisyyden aikaa esittelevä moderni museo. Jalovaara kertoo visioistaan Suomen Kuvalehdessä

– Museo ei olisi patrioottista kansallista kertomusta kiillottava monumentti, vaan historiamme vaiheet saavutuksineen ja rosoineen esittelevä museo, joka kiinnostaisi myös Suomeen tulevia turisteja, Jalovaara maalailee.

Hänen mukaansa museo voisi osaltaan auttaa suomalaisia pohdiskelemaan identiteettiään uusista näkökulmista.

– Suomen itsenäisyyden ajan museossa tulisi kaunistelematta esitellä niin vuoden 1918 tapahtumat kuin Nokian kännyköiden tarina maailman huipulle ja alas. Kansallisten huippuhetkien ohella olisi tärkeä kertoa myös tavallisen suomalaisen tarina, Jalovaara ehdottaa.

Hänen mukaansa mallia voisi hakea Virosta, missä Tarttoon valmistuu syksyllä uusi jättimäinen kansallismuseo, jonka toivotaan houkuttelevan 200 000 kävijää vuodessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut