Katrinebergin kartanon kahvila aukeaa kesäkuussa

AVAJAISET Katrinebergin kartanoon voi arkisin piipahtaa kuka tahansa satunnainen matkailija.

Seutulan päiväkodin matkassa kartanon avajaisista nautti kaksivuotias Iina. Päiväkoti saa ensi vuonna oman viljelypalstan kartanon pihamaalle. Marika Lumme

Marika Lumme

Seutulassa sijaitseva Katrinebergin kartano avasi ovensa tällä viikolla täynnä monenlaisia suunnitelmia. Kartanossa voi piipahtaa sen aukioloaikoina kuka tahansa ihastelemassa miljöötä tai kesäkahvilassa, joka avaa ovensa maanantaina.

–Meillä aloittaa kaksi kesätyöntekijää, jotka auttavat muun muassa kahvilan pyörittämisessä, kartanolla pehtoorin roolissa toimiva Seija Kiilunen kertoo.

Kahvilaan on suunniteltu kielikylpyhetkiä ruotsiksi. Syksyllä puolestaan käynnistetään käsityökahvila. Sunnuntaina vietetään taimien vaihtopäivää.

– Kaikki ideat ja ehdotukset otetaan vastaan. Täällä toiminta lähtee käyttäjien toiveista ja tarpeesta, Kiilunen korostaa.

Heinäkuun kartano on kiinni.

–Vaikka itse kartano on heinäkuun suljettuna, vehreä kartanopuisto on silloinkin kaikkien ulottuvilla, tänne voi tulla vaikka piknikille. Toiminta jatkuu elokuussa, Vantaan kaupungin kuntalaispalveluiden johtaja Iiris Lehtonen sanoo.

Keskiviikkona avajaisissa vieraili noin 200 ihmistä muun muassa Seutulan päiväkodista ja koulusta sekä Katriinan sairaalasta.

Seutulan päiväkodin vs. päiväkodinjohtaja Soile Granholm iloitsee kun aivan päiväkodin vieressä sijaitseva kartano on herännyt eloon. Päiväkodin väki odottelee erityisesti ensi vuonna saapuvia kotieläimiä. Lisäksi päiväkoti saa oman viljelypalstan.

–Luontokasvatus on tärkeä osa varhaiskasvatusta. Tämä on meille upea mahdollisuus, Granholm sanoo.

Kivistöläinen Riikka Laine perheineen piipahti avajaisissa. Laine on asunut lapsuuteensa Seutulassa. Tuttu ympäristö toi mieleen paljon muistoja.

–Odotamme erityisesti kun eläimet saapuvat, Laine sanoo.

Katrinebergin kartano

Katrinebergin kartano on kuntalaispalveluiden kansalais- ja järjestötoimintaan tarkoitettu asukastila.

Vantaan kaupungin omistama, Seutulassa sijaitseva kartano (Katriinankuja 5) avasi tällä viikolla ovet yleisölle.

Kartanossa voi piipahtaa arkisin kello 9–16. Heinäkuun kartano on kiinni.

Kartanon kesäkahvila avaa ovensa 6. kesäkuuta. Kahvila palvelee arkisin kello 10–15.

Sunnuntaina 5. kesäkuuta kartanolla järjestetään taimien vaihtopäivä.

Kartanomiljööseen on tulossa ensi vuonna kotieläinpiha ja viljelypalstoja.

Kartanoa on kalustettu alkuvuoden aikana lahjoituksilla saaduilla tavaroilla. Yksityislahjoittajia on jo noin 50.

Edelleen tarvetta on muun muassa lampuille ja lipastoille.

380 neliön suuruisessa kartanossa on 11 huonetta ja aulatila.

Lisätietoa: www.facebook.com/katrineberginkartano

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 5. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 10. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 11. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 12. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 13. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.