Koiranomistaja, muista tämä sääntö kesällä – näissä paikoissa koirien uittaminen on sallittua

KESÄ Koiralle ei löydy aina sopivaa uimapaikkaa kotinurkilta.

Sipoossa sijaitseva Pilvijärvi on monelle vantaalaiskoiralle tuttu uimapaikka. Tiina Örn

Tiina Örn

Vantaalla on vain yksi virallinen koirien uimaranta. Se sijaitsee Vantaanjoessa Silvolassa. Virallisen uimarannan lisäksi löytyy useita paikkoja, joissa koira polskivat – ihan luvan kanssa.

–Koirien uittaminen on sallittua kaikkialla muualla paitsi virallisilla uimarannoilla, linjaa Vantaan terveyssuojelutarkastaja Saara Horn

Pilvijärvellä koirat uivat vastapäätä virallista uimarantaa."

Koirien epäviralliseksi uimapaikaksi on muodostunut moni matala joenpoukama Keravanjoen rannalla. Sellainen löytyy muun muassa Viertolanrannan koirapuiston kupeesta. Viertolassa joen mutainen pohja ja koirien temmellyksestä kulunut ranta takaavat, ettei kotiin palaa puhdas koira.

Koiranomistajilta kerätyt vinkit paljastavat, että moni vantaalaiskoira käy uimassa kaupungin rajojen ulkopuolella. Virkistäytymään matkataan esimerkiksi Sipoon Pilvijärvelle, jossa koirat uivat vastapäätä virallista uimarantaa. Ranta sijaitsee lähellä osoitetta Möträskintie. Möträskintiellä on parkkipaikka ja rantaan kuljetaan metsän läpi. Paikalle on Nikinmäestä ja Korsosta kohtuullinen automatka. Hakunilasta Möträskintien parkkipaikalle ajaa vähän yli vartissa.

Koiranomistajat vinkkaavat myös Tuusulan puolella lähellä Vantaan rajaa sijaitsevista hiekkakuopista, niin sanotuista Firan montuista.Tuusulan seudun vesilaitoksen toimitusjohtaja Unto Tantulla on huonoja uutisia Firan montuilla koiraansa uittaville.

–Vesi virtaa montuista suoraan meidän vedenottamon kaivoihin, jotka ovat lähellä monttuja. Kaikki monttuja kuormittava toiminta aiheuttaa riskin pohjaveden laadulle.

Vaikka alue kuuluu kokonaisuudessaan vesilaitokselle, Tanttu myöntää, ettei heillä ole juridisia oikeuksia kieltää koirien ulkoiluttamista alueella.

–Ainoa mahdollinen keino estää koirien uittaminen ja muut riskitekijät on lammen täyttö. Se tehdään todennäköisesti vielä tämän vuoden aikana.

Sipoon ja Tuusulan lisäksi vantaalaiset karvakuonot matkaavat Helsingin ja Espoon rannoille.

Helsingissä on neljä virallista koirien uimarantaa. Ne sijaitsevat Tervasaaressa Kruununhaassa, Rajasaaressa Töölössä, Tuorinniemessä Herttoniemessä Laajasaloon johtavan sillan kupeessa sekä Veijaripuistossa Lauttasaaren kärjessä.

Myös Helsingistä löytyy virallisten koirarantojen lisäksi suosittuja epävirallisia koiranuittopaikkoja. Sellainen on muun muassa Kivinokan kärjessä Vanhankaupunginlahdella, Laukkaluodon puistossa ja hiekkakuopassa Jakomäessä. Jakomäen hiekkakuopat sijaitsevat osin Vantaan puolella.

Espoosta virallinen hiekkaranta koirille löytyy muun muassa Haukilahdesta kauniista paikasta meren rannalta.

Kiinnipitosäännöt koskevat myös uimassa olevia koiria."

Niin Helsingin kuin Vantaan ympäristökeskuksesta muistutetaan, että kiinnipitosäännöt koskevat kaupunkialueella myös uimassa olevia koiria. Myös Sipoon uimarannan lähellä on koirien kiinnipidosta muistuttavat kyltit. Kaikki Helsingin viralliset koirarannat ovat osa aidattua koirapuistoa, joten niissä koirat saavat telmiä vedessä vapaina.

Linkkejä ja vinkkejä

Vantaan ainoaa virallinen koiraranta on Vantaanjoessa Silvolassa. Rantaan on Kahluuniityntieltä noin sadan metrin kävelymatka.

Koira-aitauksia ja -uimarantoja löytyy pääkaupunkiseudun palvelukartalta: www.hel.fi/palvelukartta

Koirien suunnattujen palvelujen ja harrastuspaikkojen sivusto, josta löytyy tietoa myös uimapaikoista: http://tassutkartalla.fi

Aiheeseen liittyvää

  1. Koira voi kuolla kuumaan autoon: Näin toimit hädässä 24.5.2016 13:54

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut