Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Hevoshaan koulu korvaisi homeparakin

Vihreiden Siru Kauppinen ja perussuomalaisten Juha Simonen ovat yhteisellä pelastusretkellä lakkautettavan Hevoshaan koulun puolesta.

Kaksikko teki kaupunginvaltuustossa maanantaina yhteisen aloitteen. Tavoitteena on säilyttää kiistelty rakennus koulukäytössä.

Aloitteessa Sotungin koulun kosteusongelmainen, käytöstä poistettava parakki korvattaisiin läheisen Hevoshaan koulun tiloilla.

Aloite sai taakseen 36 valtuutettua.

Sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth ei tyrmää ehdotusta, mutta perustelee Hevoshaan koulun lopettamista säästöillä.

–Tilankäyttöä on tehostettu ja vuokrakuluja vähennetty. Jos koulu jatkaisi toimintaansa, säästöt häviäisivät, hän sanoo.

Hevoshaan koulun suomenkieliset oppilaat viettävät opinahjossa viimeistä kevättä. Koulu lopettaa toimintansa 31. heinäkuuta.

Ensi syksynä Hevoshaan 3.–6.-luokkalaisten on määrä siirtyä läheiseen Sotungin kouluun sekä Hakunilanrinteen ja Hakunilan kouluista muodostettuun Lehtikuusen kouluun.

Suhteellisen hyväkuntoista Hevoshaan koulurakennusta ei pureta. Tilat on tarkoitus muuntaa päiväkotikäyttöön.

Rakennukseen on suunniteltu siirrettäväksi niin suomen- kuin ruotsinkielistä päiväkotitoimintaa.

– Hakunilan alueella on runsaasti pieniä kivijalkapäiväkoteja, joiden ylläpito on kallista. Ajatuksena on kerätä Hakunilan päiväkodit yhteen, jolloin Hevoshakaan tulee sadan lapsen päiväkoti, Lehto-Häggroth arvioi.

Hänen mukaansa asiat ovat valmisteluvaiheessa.

– Kaikki vaihtoehdot ovat vielä auki ja lopullisen päätöksen tekevät poliitikot.