Saunaharvinaisuus paloi Vantaalla – "Kyllä tästä vielä kalu saadaan!"

Kuusijärvellä sijaitsevista savusaunoista yksi on palanut perjantaina. Syttymisen syy oli saunan liiallinen lämmittäminen. Cafe Kuusijärvi

Jari Pietiläinen

Tuli hotkaisi Vantaan Kuusijärvellä sijaitsevan savusaunan kitaansa perjantai-iltapäivällä. Kuusijärven kolmesta saunasta on nyt käyttökelpoisia enää kaksi: toinen pikkusaunoista on nyt hiiltynyt.

Pelastuslaitos sai hälytyksen hieman kello 13 jälkeen Kuusijärven ulkoilualueelle, missä pieni savusauna oli syttynyt tuleen ja saunan rakenteista puski ulos runsaasti savua.

– Syttymissyy on sama mikä muissakin savusaunoissa: liiallinen lämmittäminen. Kun lämpötila nousee lähemmäs 200 astetta, silloin sauna useimmiten syttyy tuleen, kerrotaan Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Sammutustyöt aloitettiin ripeästi: ensiksi paikalle ehtinyt ulkoilualueen henkilökunta suoritti ensisammutuksen taidokkaasti.

– He käyttivät neljää sammutinta ja saivat saunan aika hyvin sammumaan. Sauna voidaan isolla työllä vielä korjata – eli kyllä siitä vielä kalu saadaan, pelastuslaitokselta arvioidaan.

Palanut sauna on tavallaan harvinaisuus, sillä pääkaupunkiseudun ainoat yleiset savusaunat sijaitsevat juuri Kuusijärvellä ja ne ovat olleet käytössä yleisövuoroilla.

Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Nyt se varmistui: Kuusijärven savusaunaan pääsee kesälläkin 5.5.2016 6:25

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut