Jättimäinen viihdekeskus Helsinki-Vantaan lentoaseman viereen – julkkisnäyttelijä keulakuvana

Aviapolis Studios sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoaseman ja kehäradan välittömässä läheisyydessä. 

Juha Salonen

Aivan Vantaan sydämeen nousee muutamassa vuodessa mittava viihde- ja media-alan monitoimikeskus. Helsinki-Vantaan lentoaseman liepeille rakennetaan vuoteen 2018 mennessä yhteensä reilut 20 000 neliömetrinAviapolis Studios.

Huippumoderneissa tiloissa tuotetaan tulevaisuudessa tv-ohjelmia ja järjestetään erilaisia yleisötapahtumia kuten konsertteja, konferensseja ja messuja.

– Usein kaupunkien kiinnostavuutta mitataan sillä, kuinka pitkä minne mennä -lista niillä on. Tämän myötä Vantaa nousee eturivin kaupunkien joukkoon, Vantaan elinkeinojohtaja Jose Valanta hehkuttaa.

Aviapolis valikoitui tapahtuma-areenan pesäpaikaksi erityisesti loistavien liikenneyhteyksiensä ansiosta. Vasta valmistuneen kehäradan juna-aseman sisäänkäynti sijaitsee muutaman kymmenen metrin päässä tulevan viihdeareenan tontista.

Helsinki-Vantaan lentoasema on suoran mittaisen kadunpätkän päässä.

– Tämä alue on kasvavin ja saavutettavin Suomessa ja täällä on mahdollisuus suurten mittakaavojen rakentamiseen, Valanta kiteyttää.

Aloite modernin viihdekeskuksen sijoittamisesta Aviapolikseen tuli hankkeen keulakuvan ja puuhamiehen, näyttelijä Mikko Leppilammen taholta.

– Mikko Leppilampi on kovan luokan näkijä joka on ymmärtänyt, mihin suuntaan viihdebisnes on menossa. Hän on ollut ehkä keskeisin soihdunkantaja, mutta taustalla on ollut monia toimijoita, Valanta sanoo.

Aviapolis Studios

Toimistotilaa 16 000 neliön verran.

Erilaislle tapahtumille varattava monikäyttöareena 5 000 neliötä.

Tilat voidaan muunnella tv-tuotantojen, konferenssien tai vaikkapa konserttien tarpeisiin.

Alan tuotantoyhtiöt voivat varata toimitilansa aivan tuotantotilojen välittömästä läheisyydestä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut