Hevoshaan koulua ei pureta – toiminta auki

Hevoshaan koulurakennuksen jatkokäyttö on auki. Koulutoiminta nykymuodossaan loppuu tänä keväänä. Armi Suojanen

Marika Lumme

Hevoshaan koulua ei pureta, vaan koulukiinteistölle etsitään muuta käyttöä.

–Nykyinen koulutoiminta ei kuitenkaan tässä tilassa jatku eikä sille ole tarvetta, kertoo Vantaan sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth

Hevoshaan koulu päätettiin lakkauttaa vuonna 2013. Suunnitelmana on ollut koulurakennuksen purkaminen ja koulutontin kaavoittaminen asumiskäyttöön. Nyt suunnitelmat ovat muuttuneet.

–Tilanne on tänään erilainen kuin vuonna 2013. Maankäytön nykyisen arvion mukaan on järkevintä säilyttää koulu ja etsiä sille uutta käyttöä kaupungin omista tarpeista. Etsimme sivistystoimen sisältä rakennukselle käyttöä, tarpeita löytyy varmasti, Lehto–Häggroth sanoo.

Lehto-Häggroth ei lähde vielä arvailemaan mihin tarkoitukseen koulurakennusta tullaan käyttämään. Selvitystyö tehdään kevään aikana.

Vantaan tilakeskuksen johtaja Pekka Walleniuksen mukaan koulurakennuksen käyttämistä päiväkotina on alustavasti selvitetty jo aikaisemmin.

–Luonnollisin käyttötarkoitus on opetustoiminta, mutta rakennus on muutettavissa myös muihin tarkoituksiin. Koulu on käyttökelpoisessa kunnossa, eikä tiedossa ole merkittäviä akuutteja korjaustarpeita. Myös ulkopuolinen taho on ollut kiinnostunut vapautuvista tiloista, Wallenius selvittää.

Ensi syksynä Hevoshaan koulun oppilaat jatkavat koulunkäyntiä Sotungin ja Lehtikuusen kouluissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut