Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vanha virasto-Tikkurila jää purkupallon alle – tilalle asuntoja

RAKENTAMINEN Kielotien virastotalojen tilalle tulee asuntoja.

Suuri osa Tikkurilan vanhaa virastokeskustaa puretaan uudisrakennusten tieltä ensi vuosikymmenen alkuun mennessä.

Tilalle tulee asuinrakentamista, mutta myös toimistotiloja.

–Tikkurilan keskustaan suunnitellaan asumista, erilaisia liiketiloja ja päiväkotipalveluita. Tässä vaiheessa ei vielä ole tarkkaa suunnitelmaa, tämä määritellään myöhemmin, rakentamisen ja kaavoituksen apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä toteaa.

Kortteleista valmistellaan parhaillaan suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailua. Penttilä esittelee hankkeen kaupunginhallitukselle kesäkuussa.

Purkupallon alle jäävät suurella todennäköisyydellä Kielotien varrella sijaitsevat kolmi- ja nelikerroksiset virastovanhukset, joiden parasta ennen päivämäärä umpeutui jo ajat sitten.

– Ilmiselvää on, että tämä alue tulee uudistumaan. Kunnianhimoinen tavoite on, että tämä tapahtuu suunnilleen viiden vuoden kuluessa, Penttilä vahvistaa.

Hän ei halua vielä arvioida, kuinka korkealle uudiskorttelit kurottavat. Yksi asia on kuitekin varma.

– Nykyiset kolmi- ja nelikerroksiset korttelit ovat korkeudeltaan tehottomia. Siinä mielessä varmaankin rakennetaan korkeampaa tilalle.

Penttilä ei tyrmää valistunutta arvausta, että Kielotien varteen nousevat uudet rakennukset voisivat olla viisi-, kuusikeroksisia.

Kielotie 15:ssä sijaitseva valtion virastotalo on jo aiemmin passitettu purkutalojen listalle. Keskustan paraatipaikalla sijaitseva virastotalo tyhjenee tämän vuoden aikana.

Kiinteistössä sijaitsee muun muassa ulosottovirasto, Uudenmaan maistraatin Vantaan yksikkö sekä Vantaan poliisin lupapalvelut.

Sisäilmaongelmista kärsivään taloon ei uusia vuokralaisia haalita. Rakennuksen edellyttämä perinpohjainen saneeraus tulisi kohtuutoman kalliiksi.

– Rakennus on muutaman vuoden tyhjillään uusia ratkaisuja valmisteltaessa. Kovin kauaa ei niin voi jatkua, eikä se ole rakennuksen omistajan Senaatti-kiinteistöjenkään tavoite, Penttilä toteaa.

Hän uumoilee, että ”haulikolla keskustakarttaan ammutut” toimistotilat tullaan tulevaisuudessa keskittämään yhteen rakennukseen.

–Tulevat sote-ratkaisut vaikuttavat nekin osaltaan kaupungin toimistotilojen tarpeeseen. Suunnittelua tehdään sote-päätökset huomioiden.