Laura Voutilainen imitoi taitavasti julkkiksia – pyysi pyllyä pyörittävää Katri Helenaa julkisesti anteeksi

TÄHTILaura Voutilainen on tehnyt urallaan useita muodonmuutoksia. Sen lisäksi hän osaa imitoida Katri Helenaa.

Laura Voutilainen on urallaan tunnettu melkoisena kameleonttina.

Laulaja on vaihdellut pitkän uransa aikana niin musiikki-, vaate- kuin hiustyylejäkin. Ehkä juuri tästä syystä hänestä on kuin huomaamatta kehittynyt jopa loistava imitaattori.

–Imitoin muutama vuosi sitten telkkarissa twerkkaavaa Katri Helenaa, joka pyöritti pyllyä Dannyn edessä. Se oli aika paha. Sitä pyysin julkisesti myöhemmin anteeksi, Voutilainen naurahtaa.

Voutilainen monipuolisuus ja tapa käyttää ääntä herätti jopa mestari-imitaattori Jarkko Tammisen huomion. Laulaja oli muutama vuosi sitten kiinnitetty esiintymään Tammisen menestyksekkääseen Stars Showhun Pian hänen roolinsa esityksessä kasvoi.

–Koko tämä juttu alkoi, kun hyvä ystäväni, drag-artisti Jukka Kuronen, imitoi minun euroviisuesitystäni. Tein sitten yhteisessä showssamme ääni-imitaatioita. Jarkko Tamminen kuuli asiasta ja hän suostutteli minut tekemään ”ihan muutaman imitaation vaan”. Lopulta tein niitä esityksessä toistakymmentä.

Innostun helposti milloin mistäkin.”

Kykyään muuntautua sekä imitoidessa että urallaan Voutilainen selittää halullaan heittäytyä.

–Olen aina oppinut tekemällä ja innostun helposti milloin mistäkin. Minulla on varmaan joku fetissi, että tykkään leikkiä. Tietyllä tavalla olen varmaan levy-yhtiön painajainen, kun artistin olisi hyvä pysyä mahdollisimman paljon samanlaisena uransa läpi eikä tällä tavalla poukkoilla. Onhan se yleisöllekin varmaan aika rankkaa, Voutilainen vitsailee.

Yleisöt ovat kuitenkin löytäneet tiensä tasaisesti laulajan keikoille koko tämän pitkän, jo yli 20 vuotta kestäneen uran aikana. Voutilaisen mukaan musiikkikuviot ovat tänä päivänä hyvin toisennäköiset kuin hänen aloittaessaan.

–Kun tulin alalle, populäärimusiikki oli oikeastaan joko rockia tai tanssi-iskelmää. Välimuoto puuttui. Varsinkin iskelmää tehtiin melkoisen liukuhihnalta.

Nyt tilanne on kääntynyt aika lailla toisinpäin.

–On jännittävää, että olen ollut todistamassa tällaista murrosvaihetta. Olen nähnyt, millaista se oli ennen ja millaista se on nyt.

Tulevaisuudesta Voutilainen ei osaa sanoa kovin paljon, mutta yksi haave hänellä on.

–Haluaisin päästä näyttelemään Syke-sarjaan, sillä fanitan sitä tosi paljon. Ehkä voisin olla joku mieleltään hauras tyyppi, laulaja virnistää.

Laura Voutilainen vielä touko-kuun ajan Casino Helsingissä.

Laura Voutilainen

Syntymäaika 17.5.1975

Syntymäpaikka: Jyväskylä

Debytoi vuonna 1993 singlejulkaisulla "Muuttanut oot maailmain".

Ensimmäinen levy vuonna 1994. Julkaissut kokoelmalevyt mukaanlukien 14 levyä.

Esiintyy Jarkko Tammisen Stars Showssa jälleen ensi syksynä.

Mainos: Business Vantaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut