Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lehti: Juutalaisvastainen professori hämmentää natsivertauksillaan

Aalto-yliopiston professori Paavo Kinnunen on Facebook-kirjoittelussaan väittänyt muun muassa, että juutalaiset ovat perustaneet maailman rasistisimman uskonnon.

Kirjoittelu on kestänyt jokaksi vuotta, kertoo Kirkko & kaupunki -lehti (21.4.) sekäValomerkki-verkkomedia.

Yliopiston mukaan professori puhuu yksityishenkilönä.

Kinnunen on verrannut Israelia natsi-Saksaan."

Kinnunen on Valomerkin mukaan kirjoittanut julkisessa Facebook-profiilissaan muiden muassa seuraavasti:

– Juutalaiset varmasti ovat erityinen, erityisempi kuin mikään muu ihmisryhmä. He ovat perustaneet kaikkein rasistisimman uskonnon, johon yhdistyy suora perimyslinja heidän Jumalaansa antaen heille lupauksen maasta, orjia, omaisuutta, luvan tappaa ei-juutalaisia.

– Seuraamalla näitä uskonnollisia kappaleita, jotka on kuvattu heidän Talmudissaan... nämä Jumalan valitsemat kahelit ovat perustaneet kavalalla petoksella nykymaailman kaikkein äärifasistisimman yhteiskunnan...

Kinnunen on toistuvasti verrannut Israelia natsi-Saksaan. Hän on väittänyt, että Israelin määrätietoisena poliittisena tavoitteena on tappaa mahdollisimman paljon palestiinalaisia.

Kinnunen kiistää olevansa antisemitisti:

– En ole juutalaisvastainen, enkä myöskään arabivastainen, tai rasistinen ylipäätään, päinvastoin olen anti-rasisti ja poliittista toimintaani yksityishenkilönä ohjaa humanismi, ei semitismi eikä myöskään anti-semitismi tai anti-islamismi.

Kinnusen kirjoittelu tuli päivänvaloon viime helmikuussa, kun IsraellyCool-niminen blogi julkaisi häntä koskevan kirjoituksen, jonka yhteydessä oli useita kuvakaappauksia Kinnusen julkisesta Facebook-profiilista.