Jättimäinen sauna nousi Espooseen: 4000-kiloinen kiuas, 300 saunojaa ja ME-yritys

Teekkareiden rakentama sauna on valmistumassa ensi lauantaiksi. Vapaateekkarit ry

Mikko Välimaa

Aalto-yliopiston teekkarit tempaisevat rakentamalla maailman suurimmaksi kuvaillun telttasaunan Espoon Otaniemeen.

Viimeistelyä vailla olevaansaunaan tulee muun muassa 4000 kiloa painava kiuas. Pinta-alaa rakennelmalla on noin 300 neliötä.

Joni VirkkiVapaateekkarit ry:stä sanoo, että rakennustyömaalla tehdään paraikaa viimeistelyjä, ja sauna on määrä avata lauantaina kello 17 aikaan.

– Tässä ei ole kyse mistään teekkarijäynästä, Virkki naurahtaa.

– 4000-kiloinen kiuas on saatu [kiuasvalmistaja] Ikikiukaalta. Se on valmistettu alun perin hyväntekeväisyyteen, mutta lahjoituskohdetta ei lopulta löytynytkään. Meidän jälkeen kiuas viedään partiolaisten suurelle Roihu-kesäleirille, Virkki kertoo.

Jättisauna on auki yleisöllekoko vappuviikon 23.–30. huhtikuuta. Teekkariarvion mukaan saunaan mahtuu noin 300 kylpijää. Jos teltta saadaan täyteen, on kyse uudesta saunomisen ME:stä.

WiikonWappuSaunaksi ristityn saunan odotetaan keräävän saunojia myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Teekkareiden mukaan maailman suurimman saunan ennätystä pitää hallussaan Saksan Sinsheinissa sijaitseva kylpyläsauna, johon mahtuu parhaimmillaan 160 saunojaa.

– Kyllä tässä kokoluokan suhteen haetaan maailman suurimman saunan titteliä sinne minne se uuluu eli Suomeen. Saattaa olla, että rikotaan ennätyksiä myös saunojien määrässä, toteaa projektin koordinaattoreihin kuuluva Teemu Meriluototiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.