Länsi-Vantaan koulujärjestelyt syövät kymmeniä miljoonia

Vantaan kaupunki aikoo purkaa Hämeenkylän koulun. Marika Lumme

Marika Lumme

Uudet koulurakennukset tuovat Vantaalle kymmenien miljoonien eurojen kustannukset, mikäli suunnitelmat Länsi-Vantaan kouluista menevät läpi.

Jos kaupunginhallitus päättää ensi viikolla Hämeenkylän koulun uudisrakennuksesta ja vanhan koulun purkamisesta, ovat purkukustannukset 0,6 miljoonaa euroa. Uudisrakennuksen kustannusarvio on reilut 21 miljoonaa euroa.

Väistötilat yli 600 oppilaalle on tarkoituksena tehdä tilaelementti-ratkaisulla, joka vaatii muun muassa perustustöitä noin 1,5–2 miljoonalla eurolla. Tilaelementti-väistötilat kaupunki hankkii leasing-sopimuksella, jolloin vuokrakustannukset vuodessa ovat noin 1,5 miljoonaa euroa.

Mikäli myös alustavat suunnitelmat Rajatorpan koulun päärakennuksen purkamisesta toteutuvat, maksaa uudisrakennus tilalle vajaat 7 miljoonaa euroa. Rajatorpan koulun purkamisesta on käynnissä tarveselvitys ja sen kohtalosta kaupunki päättää myöhemmin. Rajatorpan koulun museorakennuksen korjaukseen on jo budjetoitu reilut miljoona euroa

Jo aiemmin kaupunki on päättänyt Uomarinteen koulun laajennuksesta, joka maksaa 5,5 miljoonaa euroa. Laajennuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2018. Uomarinteen koulun korjauksiin on budjetoitu 100 000 euroa.

Koulujärjestelyiden vaatimat lisämäärärahatarpeet kaupunki käsittelee syksyllä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut