Vantaalla aloitetaan aarteenetsintä

Vantaan Hämeenkylän alueella aloitetaan aarteenetsintä.

Nyt halutaan selvittää, voisiko maa kätkeä sisäänsä aarteita tai vanhoja esineitä alueella, jossa muinaiset kuninkaat, kasakat ja kauppiaat ovat kulkeneet.

Metallinilmaisimia, kaivuvälineitä ja hanskoja."

Projektin vetäjä Jarkko Vähäsarja on valmiina.

–Innokkaita kyläläisiä varten on hankittu metallinilmaisimia, kaivuvälineitä ja hanskoja. Näitä tuodaan alueen asukastapahtumiin ja jossain vaiheessa näitä on mahdollista lainata kirkolta, Vähäsarja kertoo.

Innoitusta aarteenetsintään on saatu esimerkiksi siitä, että Ulvilan kirkon vierestä löytyi maahan kätketty yli 1000 rahan aarre joitakin vuosia sitten.

Hämeenkylä on Vantaan kaupungin arkeologi Andreas Koiviston mukaan hyvin mielenkiintoinen paikka ja siellä on saattanut asua ihmisiä jo rautakaudella.

Sen aikakauden historia on Vantaalla vielä aika tuntematonta.

–Hämeenkylän seurakunnan alueessa on potentiaalia. Vanhasta asutuksesta ja Kuninkaantiestä on alueella monia jälkiä. Tällä alueella on saattanut sijaita ennestään tuntemattomia rautakautisia asuinpaikkoja.

Hämeenkylän seurakunnan ideoimaa aarteenetsintäprojektia esitellään Hämeenkylä-päivänä 23. huhtikuuta kello 10–14 Tuomelan koulun ympäristössä.

Arkeologi Koiviston infoa keskiaikaisesta Vantaasta ja Hämeenkylästä kuullaan 25. huhtikuuta kello 17 Hämeenkylän kirkon seurakuntasalissa.

Vappuaattona Hämeenkylän kirkon vapputapahtumassa lapset voivat kokeilla maahan kätkettyjen vanhojen rahojen etsimistä metallinpaljastimella kirkon pihalta kello 12–15.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut