Myyrmäen odotettu uutuusravintola sai alkunsa krapulapizzasta

Länsivantaalaisen uuden ravintola Wanda`sin annoksia ja pöydät on nimetty kaupunginosien mukaan.

Tomi Puikkonen ja Toni Aalto ovat koonneet ravintolan menun ajatuksella ruokaa sopivan rennosti. – Emme ole fine dining -paikka, miehet korostavat. Marika Lumme

Marika Lumme

Vantaalaisuus roihuaa Tomi Puikkosen ja Toni Aallon sydämessä ja pian myös miesten oman ravintolan keittiössä. Myyrmäessä sijaitsevan Wanda`s Kitchen & Lounge -ravintolan pöydät on nimetty kaupunginosien mukaan.Pöytiä peittävät kaupunginosien kartat. Ruokailija voi istahtaa vaikkapa Vapaalaan tai Varistoon.

Kaupunginosien mukaan on nimetty myös pizzat. Kymmenen vaihtoehdon valikoimasta löytyy esimerkiksi aurajuusto-kinkkutäytteinen Kaivoksela ja kasvisvaihtoehdon ystäville Louhela.

– Vantaalaisuus on minulle sydämenasia. Olen ylpeä länsivantaalaisuudestani. Täällä on hyvät palvelut, helppo asua ja huippu paikka kaikin puolin. Nyt haluamme olla mukana luomassa uutta alueelle, Martinlaaksossa asuva Tomi Puikkonen korostaa.

Kaikki lähti krapulapizzasta. Juhlintapäivän jälkeen miehet istuivat ruokailemassa ja idea yhteisestä ravintolasta syntyi. Asiaa hauduteltiin muutama vuosi. Viime syksynä mieluinen tila löytyi ja perjantaina vietetään avajaisia.Monipuoliselta listalta löytyy muun muassa risottoja, salaatteja, pihvejä jaburgereita.

–Kyllähän kaikki sanoo, että hulluja olette, helvetisti joutuu töitä tekemään. Uskon kuitenkin, että jos oma tuote on kunnossa, paikka markkinoilta löytyy, 40-vuotias Puikkonen vakuuttaa.

Yrityksen toimitusjohtaja ja markkinoinnista vastaava Puikkonen on tehnyt uran kaupallisella alalla. 35-vuotias ravintolapäällikkö Aalto on ammatiltaan kokki ja työskennellyt ravintoloissa koko työikänsä. Miehet uskovat vahvasti erilaisten taustojensa auttavan parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Miesten tavoite ei ole vaatimaton.

–Haluamme olla Länsi-Vantaan paras ravintola.

Ystävyyden lisäksi miehiä yhdistää urheilu ja erityisesti käsipallo. Puikkonen on toiminut Atlas Vantaassa puuhamiehenä ja Aalto tehtaillut maaleja. Puikkonen on työskennellyt myös Suomen Käsipalloliiton toiminnanjohtajana. Rakkaus urheiluun näkyy ravintolan toiminnassa ja miesten ajatuksissa. Haaveissa on yhteistyökuvioita eri seurojen kanssa.

Urheilun lisäksi taide ja kulttuuri halutaan tuoda osaksi ravintolaa.

–Hei, miksei tällaisen nelikymppisen urheilumiehen harrastuksiin voisi kuulua taide? Haluamme olla avoimia ja yhdistää eri asioita, Puikkonen sanoo.

Yhteistyö Artsin kanssa on jo käynnistynyt. Länsi-Vantaan tavaramerkki graffitit on huomioitu: ravintolan seinillä on kaksi teosta, jotka tuskin jäävät asiakkailta huomaamatta.

Ideoita yrittäjäpari on saanut erityisesti sosiaalisen median kautta.

–Olemme saaneet paljon varauksia jo äitienpäivän brunssille, vaikka emme ole edes vielä avanneet. Ihmiset ovat kovasti kiitelleet, brunssia on kaivattu.

Länsi-Vantaalle kaivattu brunssi

Ravintola Wanda`s Kitchen & Lounge on vantaalaisten Tomi Puikkosen ja Toni Aallon perustama ravintola.

Listalla on muun muassa pastaa, salaatteja, pihvejä ja burgereita.

Wanda`s tuo Länsi-Vantaalle sunnuntaibrunssin, joka on herättänyt kiinnostusta jo ennakkoon.

Ravintola työllistää kymmenen henkilöä.

Ravintola haluaa tehdä aktiivisesti yhteistyötä eri paikallisten tahojen kanssa, kuten urheiluseurojen.

Ravintola sijaitsee osoitteessa Myyrmäenraitti 2.

Avaa ovensa18. maaliskuuta. Brunssitarjoilu käynnistyy 20. ja buffet-lounas 21. maaliskuuta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Löytyikö paras olutravintola? Sinä voit opastaa sinne!
    12.3.2016 12:03

Kommentoi

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut