Piittaamattomuutta vai ei? Joka toinen löytökissa jää noutamatta

Viikin löytöeläintalo sijaitsee Helsingin Viikissä osoitteessa Koetilantie 13. Sanna Jompero

Riikka Jokinen

Pääkaupunkiseudun löytökissoista lähes puolet (40 prosenttia) jää noutamatta kotiin löytöeläintalosta. Koirilla vastaava luku on 15 prosenttia. Tiedot selviävät Helsingin Viikin löytöeläintalon viime vuoden tilastoista.

– Tämä voi kuvastaa kissojen arvostuksen puutetta. Tai sitten löytöeläintalon toiminta ei ole kissojen omistajille riittävän tuttua, Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen eläinsuojelueläinlääkäri Elli Valtonen pohtii.

Valtosen mukaan kissan ulkoilu vapaana taajama-alueella on edelleen tavallista. Helsingin alueella vapaana liikkuvista kissoista tulee runsaasti yhteydenottoja kaupungin ympäristökeskuksen eläinsuojeluvalvontaan.

Kaikkiaan Viikin löytöeläintalossa hoidettiin vuonna 2015 yhteensä 1 357 eläintä, joista 747 oli helsinkiläisiä. Helsinkiläisiä koiria oli 350 (47 prosenttia), kissoja 338 (45 prosenttia) ja muita pieneläimiä, kuten kaneja ja jyrsijöitä 59 (kahdeksanprosenttia).

Koirat viettivät löytöeläintalossa keskimäärin kuusi vuorokautta, kissat puolestaan kymmenen.

Löytöeläintalolle jääneistä kissoista suurin osa (noin 70 prosenttia) sijoitettiin uuteen kotiin joko löytöeläintalon tai Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen kautta.

Vuonna 2006 perustettu Viikin löytöeläintalo ottaa vastaan Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten ja Kirkkonummen alueelta talteen otetut eläimet sekä viranomaisten eläinsuojelullisista syistä haltuun ottamat eläimet.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut