Parkkipula piinaa Kivistön keskustassa – Aluepysäköintikielto haittaa pika-asiointia

PYSÄKÖINTI Kivistön uudessa keskustassa on

Kivistön keskustassa on aluepysäköintikielto. Siitä kertoo liikennemerkki muun muassa Ruusukvartsinkujan alussa. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Asuntonäyttöön Järvenpäästä Kivistöön saapunut Sonja Martikainen ei löytänyt Kivistön aseman pysäköintipaikkoja, joten hän ajoi autonsa Keimolantien toiselle puolelle, Jaspiskujalle. Sinne ajaessaan hän ei huomannut, että Ruusukvartsinkujan alkupäässä on aluepysäköintikiellosta kertova liikennemerkki.

–Ai, eikö siellä saa pysäköidä? hän ihmetteli.

Lähistöllä Ruusukvartsikadun varrella on lyhytaikaisia parkkipaikkoja, mutta ne olivat kaikki täynnä, kun Martikainen tuli paikalle. Kadun varren paikat, Siwan myymälän tuntumassa, ovat ahkerassa käytössä.

Erityinen sakkorysä on muodostunut trattoria Limonen kulmille. Ravintolan edessä Keimolantiellä tai vieressä Jaspiskujallakaan ei saa pysäköidä.

Aluepysäköintikielto on tullut monelle yllätyksenä. Niin kuin vaikkapa eräälle äidille, joka tuli noutamaan tilaamaansa pizzaa. Hän pysäköi auton Jaspiskujalle, näköetäisyydelle ravintolasta, ja jätti lapsen turvaistuimessa autoon kipaistessaan ravintolaan. Kipaisun aikana auton tuulilasiin oli ilmestynyt pysäköintivirhemaksu. Siitä tulikin ennätyskallis pizza.

Limonen asiakkaiden pitäisi jättää auto kauemmas Keimolantien varteen Ruusukvartsinkadun risteykseen. Siellä on neljä taskuparkkipaikkaa puolen tunnin pysäköintiin. Parkkipaikat ovat kahvila-baari Solmun edessä.

Ruusukvartsinkadulla on tunnin, kahden ja kauempana jopa neljän tunnin maksuttomia ruutuja pidempään kahvitteluun tai illalliseen.

Pysäköintitilanne on siellä aika huono."

Parkkiruutupula johtuu tiukasta aluepysäköintikiellosta. Auton voi jättää keskustassa vain harvoille erikseen merkityille paikoille tai maksulliseen Ruusuparkin pysäköintihalliin.

–Pysäköintitilanne on siellä aika huono, myöntää Vantaan pysäköinnintarkastajien esimies Ari Piipponen

Hän sanoo ymmärtävänsä autoilijoiden ”tuskan”, mutta pysäköintikieltoja pitäisi silti noudattaa.

–Pysäköinti kaduille on siellä aika huoletonta, hän muotoilee.

Näitä huolettomia autoilijoita on sakotettu, ettei pysäköinti villiintyisi ja kiusaisi rakennustyömaiden isoja ajoneuvoja. Silti Kivistön pysäköintivirhemaksuissa ei ole Piipposen mukaan näkyvissä mitään piikkiä.

Kun Kivistön keskusta on rakennettu valmiiksi, maan tasolle jää vain lähinnä asiointi- ja vieraspaikkoja. Asukaspysäköinti keskittyy pysäköintilaitoksiin.

Liikenteen alueinsinööri Susanna Koponen kertoo, että maanpäällisiä parkkipaikkoja löytyy tulevaisuudessa muun muassa kokoojakatujen varsilta, kuten Ruusukvartsinkadulta.

Autot pois kaduilta

Kivistön keskustassa on aluepysäköintikielto, jonka mukaan pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla.

Kaupunki haluaa ohjata autot kaduilta kiinteistöjen omille parkkipaikoille tai pysäköintilaitoksiin. Kadut ovat vain lyhytaikaista pysäköintiä varten.

Autot halutaan pois katujen varsilta muun muassa liikenneturvallisuuden, viihtyisyyden ja kunnossapidon vuoksi.

Keskustapysäköinti on muuttumassa maksulliseksi 2017.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Poliisi poimi Vantaan viikonvaihdeliikenteestä rattijuoppoja
 2. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 3. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 4. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 5. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 8. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 9. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 10. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 11. Vainio 30.5.
 12. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 13. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 14. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 15. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 4. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 5. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 6. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 9. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 10. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 11. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.