Katso, asuuko naapurissasi lottomiljonääri? Näissä 275 kunnassa on joskus voitettu päävoitto – lista

Suomessa on 275 kuntaa, joissa on voitettu ainakin kerran loton päävoitto. veikkaus

Riikka Jokinen

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Lumijoki on Suomen kaikkien aikojen onnekkain lottokunta.Reilun 2 000 asukkaan Lumijoelle on napsahtanut peräti 11 päävoittoa, selviää Veikkauksen tilastosta.

Veikkaus tilastoinut lottovoitot kunnittain siitä lähtien, kun lottoa on pelattu, eli vuodesta 1971.

Lumijoen ohella asukaslukuun suhteutettuna poikkeuksellisen onnekkaita lottokuntia ovat myös pikkukunnat Kustavi, Ranua, Hämeenkoski ja Pelkosenniemi.Noin 890 asukkaan Kustavissa on pelattu kolme loton päävoittoa ja noin 4 000 asukkaan Ranualla peräti 12.

Määrällisesti eniten lottovoittoja on tullut vuosien saatossa Helsinkiin. Päävoittoja on osunut 403, ja suurta lukumäärää selittää Veikkauksen tiedottaja Leena Seppäsen mukaan luonnollisesti kaupungin suuri väkimäärä.Tampereelle lottovoittoja on osunut 137, Turkuun 118, Vantaalle 95 ja Espooseen 85.

Mielenkiintoista on, että Suomessa on myös yli 40 kuntaa, johon ei ikinä ole osunut loton päävoittoa. Tälllaisia kuntia ovat esimerkiksi Ylitornio, Askola ja Köyliö.

Aiheeseen liittyvää

  1. 14,1 miljoonaa ei olekaan suurin summa, jonka yksi pelaaja on voittanut – tämä ennätys jäi voimaan 23.2.2016 12:07

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut