Tikkurilasta halutaan elävä kaupunkikeskus – yritykset valjastetaan apuvoimiksi

ELINKEINOELÄMÄ Vantaan pyrkimyksenä on koota yritysvoimat yhteen lähikuukausina. Yhdistyksen järjestämien tapahtumien ja tempausten avulla Tikkurilasta voisi vihdoin tulla todellinen elävä kaupunkikeskus.

Kaupungin tavoitteena on, että Tikkurilasta muovautuu lähivuosina todellinen elävä kaupunkikeskus. Armi Suojanen

Tuomas Massinen

Kaupunki pyrkii parantamaan Tikkurilan elinvoimaa kokoamalla yhteen alueen yritysvoimat.

Vantaan ja tikkurilalaisten yritysten tavoitteena on, että lähikuukausien aikana syntyy alueen yrittäjien yhteinen yhdistys. Yritysyhdistyksen järjestämien kampanjoiden ja tapahtumien voimin Tikkurilasta voitaisiin muovata todellinen elävä kaupunkikeskus.

–Yritysten kesken halutaan luoda arjen tasolla tuntuvaa yhteisöllisyyttä ja me-henkeä. Tavoitteena on, että Tikkurila olisi yrityksille entistä parempi paikka toimia, summaa Vantaan elinkeinojohtaja José Valanta

–Toivon, että kevään aikana yritystoiminta järjestyy, ja jos kaikki menee niin kuin amerikkalaisissa elokuvissa, ensimmäisiä tempauksia voisi syntyä jo keväällä tai kesällä, Valanta ennakoi.

Jos kaikki menee niin kuin amerikkalaisissa elokuvissa, ensimmäisiä tempauksia voisi syntyä jo keväällä tai kesällä."

Kaupunki tapasi Tikkurilan yritysväkeä asian tiimoilta jo noin vuosi sitten, ja viimeisin tapaaminen pidettiin hiljattain.

–Nyt paikalla oli useita kymmeniä alueen yrittäjiä, Laurea-ammattikorkeakoulun edustaja ja muitakin toimijoita. Henki tilaisuudessa oli hyvä ja kannustava, Valanta kuvaa.

–Ideoimme nyt lähikuukausina yritysten kanssa, miten Tikkurilan yritystoimintaan voisi luoda elävämpää ilmettä, millaisia tapahtumia alueelle voitaisiin järjestää ja miten kaupunki voisi edistää sen liiketoimintaa. Yritykset voisivat yhdessä pitää yllä vaikkapa jokavuotista joulumarkkinaperinnettä.

Vantaan kaupunki on asettanut pienen työryhmän valmistelemaan uutta yhteenliittymää.

Tällä hetkellä Tikkurilassa ei ole koko alueen kattavaa yritysyhdistystä, eikä sen yhteistyökulttuuri ole niin vahvaa kuin kaupunki ja liikkeenharjoittajat tahtoisivat sen olevan. Tikkurilan eri alueiden yhtiöt ovat toimineet kukin omilla tahoillaan, omilla tavoillaan.

–Esimerkiksi Dixissä yrittäjät ovat kokoontuneet säännöllisesti kauppakeskusjohtajan johdolla, Valanta kertoo.

Dixi on jo ilmoittanut kaupungille haluavansa olla mukana yhdistyksessä. Valanta toivoo, että myös kauppakeskus Tikkuri, torikauppiasyhdistys, Tikkuraitin liikkeenharjoittajat ja muut paikalliset toimijat ilmaisevat kiinnostuksensa asiaan.

–Kehitämme Tikkurilaa niin kuin yritysten ja asukkaiden näkökulmasta on tarkoituksenmukaista, esimerkiksi tapahtumien ja kampanjoiden avulla, emme kaavoituksen tai rakentamisen turvin.

Valanta katsoo, että Tikkurilalla on kaikki edellytykset kehittyä lähivuosina oikeaksi eläväksi kaupunkikeskukseksi. Kyseessä on mainiolla logistisella paikalla sijaitseva elinkeinoelämän kasvukeskus.

–Jumbo hiljensi aikoinaan Tikkurilan erikoiskauppaa hetkeksi, mutta Dixin ansiosta Tikkurilaan on syntynyt kaupallinen vastapaino. Tikkurilaan on lähivuosina valmistumassa 35 kerrostaloa ja noin 2500 uutta asuntoa. Dixin kautta kulkee vuosittain saman verran matkustajia kuin Jumbossa käy asiakkaita.

Kaupungin toiveena on, että uusi elävän kaupunkikeskuksen malli leviää vähitellen muihinkin kaupunginosiin.

–Jos saamme aikaan hyvän mallin, sitä voidaan pyrkiä välittämään muihinkin aluekeskuksiin. Mallia voisi seuraavaksi kokeilla vaikka Myyrmäessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 2. Nora Lehto maalasi TiPS-naiset Suomen cupin loppuotteluun
 3. Koulu alkaa normaalisti Korsossakin – luokan tuhonnut tulipalo ei vaikuta koulun toimintaan
 4. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 5. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 6. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 7. "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin" – Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin – "Naama roikkui"
 8. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 9. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 10. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 11. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"
 12. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"
 13. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 14. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 15. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 2. Ilkivalta ja remontit ajoivat jäätelökioskit pois suosituilta paikoilta Vantaalta – "Asiakkaat ihmettelevät tilannetta päivittäin"
 3. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 4. Yksi nainen yllätti Kaljakellunnassa – ulkomaalainen tapahtumasta: "There are so many of those... how funny!"
 5. Mielipide: Miksi vesijuoksijat juoksevat uimahallissa kaverin kanssa rinnakkain? – "Ohittaminen on mahdotonta"
 6. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 7. Vantaa ennen ja nyt: Kiistelty Kaljakellunta sai alkunsa kaveriporukan päähänpistosta – Vantaan kaupunginmuseo selvitti, mikä vetää ihmisiä Keravanjoelle kellumaan
 8. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 9. Vasta kolme vuotta vanhassa talossa tehdään julkisivuremonttia Tikkurilassa – "Korjaustyö haluttiin tehdä riittävällä laajuudella"
 10. Suunnitelma: Tuomelan koulun koko ylläpito kansainväliselle yritykselle – 30 työtilaa ja 5 asuntoa vuokralle
 11. Hyvinkään ammuskelussa loukkaantunut Heidi Foxell palasi jalkapallon pariin ja mentoroi nyt TiPSin naisia kohti mestaruutta – "Vasta viime vuonna pystyin katsomaan ensimmäisen kokonaisen pelin"
 12. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 13. Mielipide: Oma väki voi tuhota taloyhtiön pihan kauneuden
 14. Variston kouluun avataan koronaviruksen drive-in-testauspiste
 15. Tikkurilan Fafa's lopetti toimintansa – "Tavoitteena on löytää entistä parempi sijainti"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.