Tutkijat väittävät: Vantaalta löytyi aaveita – katso video

ILMIÖ Tutkijoiden mukaan Tikkurilan asematalossa ja Håkansbölenkartanossa on henkimaailman elämää.

Hakunilan Håkansbölen kartanossa ja Tikkurilan vanhassa asematalossa on henkimaailman ilmiöitä. Eli kummittelee.

Näin väittävät rajatiedon tutkijat, Mika ja Markus Nikkilä, jotka tutkivat tyhjillään olevan kartanon ja asematalon Vantaan kaupunginmuseon pyynnöstä.

Vierashuoneessa kuului selkeä koputusääni.”

Veljespari teki maksuttomia tutkimuksia paikoissa viime lauantai-iltana. ”Haamujengi” käytti välineinään videokameroita, mittareita ja radiotaajuuksia satunnaisesti skannaavaa ghostboxia, ”jota CIA:kin on hyödyntänyt”.

–Koimme kartanossa jänniä hetkiä. Vanha omistajasuku Sanmark on yhä paikalla, varsinkin Emilia-emäntä.

Sanmarkit ostivat kartanon 1905, ja 2005 se siirtyi kaupungin omistukseen. Mika Nikkilä väittää, että Sanmarkien jäljiltä tiloihin on jäänyt energioita.

–Yläkerran vierashuoneessa ja palvelijoiden huoneessa teimme paljon havaintoja. Vierashuoneessa kuului selkeä koputusääni, kun pyysin Emiliaa ilmoittamaan itsestään. Voihan kyseessä olla myös vanhan asunnon elämisääni, mutta kyllä se nosti karvat pystyyn.

Mika Nikkilä kertoo kuulleensa myös Emilian ja Alfred-pehtorin puhetta kohisevan aavelaatikon kautta.

–Kysyin Emilialta, kaipaako hän miestään, ja sekunnin päästä kuului naisen vastaus, kaipaan. Kysyin myös, auttoiko Alfred Emiliaa tilan ylläpidossa, ja miesääni vastasi, auttoi. Joku myös huuteli välillä pehtoria.

Myös videokamera toi esille oudon tilanteen.

–Se kuvasi alakerran eteistilaa puoli tuntia ollessamme yläkerrassa, ja yhtäkkiä 27 minuutin kohdalla kamera alkoi tarkentaa. Lähellä oli siis liikettä, mutta mitään ei kuvassa näkynyt.

Sähkömagneettisten kenttien muutoksia mittaava EMF-mittari reagoi puolestaan voimakkaasti kellarissa.

–Arvojen äkillinen nousu ilman sähkölaitteiden läheisyyttä voi olla merkkinä henkimaailman läsnäolosta, Mika Nikkilä kertoo.

Museon toimipaikassa, asematalossa videokamera tallensi selittämättömän äänen, ja ghostboxin kautta tutkijat saivat useita vastauksia ihmisääniltä.

–Yläkerrassa asemamestarin tiloissa oli aistittavissa entisten asukkaiden läsnäolo. Paikalla olivat selvästi nainen ja mies. Näyttelytilassa taas oli paljon henkimaailman väkeä, jotka käskivät meitä poistumaan.

Vantaan havainnot eivät tulleet tutkijoille yllätyksinä: aiemmin he ovat havainneet vastaavia ilmiöitä monissa tutkimuskohteissa eri puolilla Suomea.