Vantaa kehittää suosittua ulkoilualuetta – Kuusijärvelle lisää P-paikkoja ja silta kansallispuistoon

VAPAA-AIKA Sipoonkorpeen pääsee tulevaisuudessa siltaa pitkin.

Vuosia Kuusijärven uimarantaa vaivannut pysäköintipaikkojen puute helpottaa ainakin hieman ensi vuonna. Parkkipaikan laajennus alkaa tulevana kesänä vilkkaimman uimakauden hiljennyttyä.

Vantaan viheralueyksikön suunnitteluinsinööri Ari Asikainen sanoo, että rakennustöihin ryhdytään vasta syksymmällä, ettei parkkialue olisi työmaana vilkkaimman uimakauden aikaan.

Parkkipaikkoja tulee lisää noin 75. Tällä hetkellä alueella on hieman yli 120 pysäköintiruutua.

Pysäköintialueen laajentaminen on osa Kuusijärven kehittämissuunnitelmaa, jota tehdään parhaillaan.

–Parkkipaikkoja on paljon toivottu, tietää kaupungin maisema-arkkitehti Laura Muukka, joka vetää kehittämissuunnittelua.

Vielä lisää pysäköintitilaa on kaavailtu Lahdentien ja Lahdenväylän väliin. Sinne saisi satoja parkkipaikkoja, mutta ensin pitää ratkaista, miten Kuusijärven rantaan pääsee turvallisesti jalkaisin Lahdentien toiselta puolelta. Alustavasti siihen on ajateltu alikulkukäytävää.

Aikataulua tälle parkkipaikalle ei ole.

Jo tulevana kesänä yhteydet Kuusijärvelle paranevat, kun bussi 712A ajaa kesäliikenteen alkaessa Tikkurilasta Kuusijärvelle ja takaisin. HSL:n liikennesuunnittelija Harri Vuorinen kertoo, että bussi kulkee kerran tunnissa.

Kaupunki haluaa Kuusijärvestä eteläistä porttia Sipoonkorven kansallispuistoon. Tällä hetkellä järvialueen ja korven välillä on polkuja, mutta ne kulkevat osin yksityisten mailla.

Suunnitelmissa on rakentaa kevyen liikenteen silta Kuusijärven itäpuolelta Vanhan Porvoontien yli. Silta on kaupungin rakentamisohjelmassa vuodelle 2018.

–Se parantaa kansallispuiston saavutettavuutta, Muukka sanoo.

Kuusijärvi kehittyy

Vantaan kaupungin omistamaa Kuusijärven aluetta kehitetään laajalla osallistujajoukolla seurojen, asukkaiden ja yritysten kanssa.

Vantaan kaupunki haluaa ulkoilualueesta vetovoimaisen paikan, jota hyödyntävät vantaalaiset sekä koti- että ulkomaiset vieraat ympäri vuoden.

Joukko vantaalaisia, keravalaisia ja sipoolaisia urheiluseuroja on tehnyt kotikunnilleen aloitteen, että ne ryhtyisivät toimenpiteisiin, jotta Keravan Keinukallion ja Kuusijärven välille saataisiin yhdistävä, ympärivuotinen ulkoilureitti.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut