Poliisilta räväkkä puhe bussimatkustajille – poisti naisia ahdistelleen miehen

Tiistaina linjalla 65A kulkeneessa bussissa sattui ikävä ahdistelutapaus. Poliisi kuitenkin tarttui ahdisteluun harvinaisen rivakasti. - Kuva ei liity tapaukseen. Johanna Erjonsalo / Arkisto

Jari Pietiläinen

Tiistaina juuri ennen puolta päivää sattui Helsingin sisäisen liikenteen linjalla 65A ahdistelutapaus, johon poliisi tarttui erittäin rivakasti.

Tapauksen todistajina oli runsaasti väkeä, sillä osa täyteen pakatunbussin matkustajista joutui jopa seisomaan matkan aikana. Yksi silminnäkijöistä oli Mäkelänkadulta kyytiin noussut nainen.

–Nousin bussiin, mutta joku matkustajista sanoi minulle, että taakse ei kannata mennä, koska siellä on häirikkö, nainen kertoo.

–Kaikki oli kuitenkin rauhallista, kunnes bussi pysähtyi äkkiä Sörnäisissä ja bussiin nousi joukko poliiseja. Takaosassa puhuttiin suomea ja englantia, kunnes poliisi vei miehen pois autosta.

Tämän jälkeen naispoliisi piti matkustajille pitkän puheen, missä hän kertoi, että poliisilla on nollatoleranssi seksuaalisen ahdistelun suhteen ja että siihen puututaan välittömästi.

–Poliisi myös otti tapahtuman kokeneilta nimen ja henkilötunnuksen ylös. Osa antoi tiedot, mutta osa oli varmaan jo poistunut bussista, nainen arvioi.

Lopulta virkavalta toivotti turvallista matkaa ja poistui bussista. Kuljettaja pahoitteli tapahtunutta, ja bussi jatkoi ajoaan.

Naisen mukaan tapahtuman jälkeen matkustajilla oli helpottunut olo.

– Sinänsä ikävä tapahtuma teki matkustajista selvästi yhtenäisen joukon. Vähän oli ilmassa sellaista "me tehtiin se yhdessä" -henkeä, nainen arvioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.