Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Joko loppuu pilkkaaminen? Mika Häkkisen aukiosta tehdään näyttävämpi

Martinlaaksonpolun länsipäässä sijaitsevalle lähes huomaamattomalle ja siksi usein ilkutulle Mika Häkkisen aukiolle tehdään kasvojenkohotus.

–Aukiosta tulee pirteämpi kuin aiemmin. Ei nyt hulppea, mutta näyttävämpi, kuvailee maisema-arkkitehti Heidi Burjam Vantaan kaupungin viheralueyksiköstä.

Yksityiskohdista Burjam mainitsee gobo-valaisimilla maahan varjokuvana heijastettavan Suzukan Formula 1 -radan, jolla vantaalaislähtöinen Mika Häkkinen varmisti F1-maailmanmestaruutensa 1998 ja -99.

Aukion pohjoisreunalle tulee lisäksi muuri, jossa on matalampi osa istuskelulle ja korkeampi osa Häkkisen formulaurasta kertovalle kuva-aiheelle. Aukiolta poistuu Paalupaikka-teos ensi kesänä. Pylväs siirretään Vantaan Vauhtikeskukseen

Burjam sanoo, että 1999 perustetun aukion paikka on vaativa suunnitella, koska se on pieni, ahdas ja siinä on kääntöpaikka sekä huoltoliikennettä. Aukion naapurissa sijaitsevat Martinlaakson uimahalli ja Martinlaakson koulu.

Mika Häkkisen aukion remontti liittyy koko Martinlaakson laajempaan kehittämiseen ja Martinlaaksonpolun kevyen liikenteen reitin kohentamiseen lähivuosina. Polun varteen on tulossa Häkkisen aukion lisäksi kaksi muuta aukiota; Vaahtera-aukio ja itäpäähän Martintori. Toteutussuunnittelu on nyt käynnissä.

Martinlaaksonpolun lähistölle rakennetaan uusia asuinkerrostaloja ja liiketiloja. Niiden tieltä puretaan vanha ostoskeskus ja Laajavuoren koulu.