Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Rahakoira Massi teki viime vuonna yli 10 käteislöytöä – suurin summa yli 20 000 euroa

HAJU Isoin rahakoiran paljastama laiton summa oli yli 20000 euroa.

Tullin ensimmäinen rahakoira Massi nuuhki tehokkaasti ensimmäisen täyden työvuotensa aikana. Karvakuono teki Helsinki-Vantaan lentoasemalla, seudun satamissa ja merillä yli 10 rahalöytöä.

–Se on kohtuullinen määrä, kun huomioi, että Massi toimii huumekoiranakin. Massi teki useita kymmeniä huumelöytöjä, selvittää koiran isäntä, tullitarkastaja Timo Pasanen

Rahalöydöissä oli kyse 10–20000 euron käteisvaroista, joista matkustaja ei ollut ilmoittanut tullille. Pääosa tapauksista johti rangaistusvaatimuksiin.

Valtaosa rahoista löytyi miehiltä ja naisilta, jotka olivat lähdössä Lähi-itään, muualle Aasiaan tai Venäjälle. Isoin summa, yli 20000 euroa, oli Lähi-idästä saapuneen miehen hallussa.

Matkustajan on ilmoitettava kuljettamansa yli 10000 euron käteisvarat Tullille, kun hän saapuu tai poistuu EU-alueelta. Ilmoittamatta jättäminen voi liittyä rahanpesuun ja terrorismin rahoittamiseen.

Pääosa tekijöistä syyllistyi rikkeeseen tietämättään.

–Osa tapauksista oli kuitenkin rahanpesunkin kannalta mielenkiintoisia, Pasanen kertoo.