Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

80-vuotias jazzmuusikko keikkailee yhä – tammikuulle varattu jo 13 keikkaa

JAZZ 80-vuotias muusikko harjoittelee parhaillaan tammikuun konsertteihin. Hyvä kunto on tärkeää.

Juhani Aaltosen, 80, silmät loistavat kun hän kertoo mitä musiikki hänelle merkitsee.

–Ihmisellä täytyy olla jokin tavoite elämässään, silloin jaksaa, jazzmuusikko Aaltonen kertoo.

Musiikki on Aaltosen tavoite. Tällä hetkellä pienempi tavoite on opetella soittamaan pianoa niin hyvin kuin mahdollista.

Kivimäessä sijaitsevan omakotitalon olohuonetta täydentää hulppea piano. Yläkerrassa on Aaltosen oma treenihuone, jossa on myös piano, sähköinen.

–60-vuotiaana mietin, että voinko oppia soittamaan pianoa. Olen todistanut, että kyllä voin! Kaikki on mahdollista, hän painottaa.

Aaltonen on elämänsä aikana todistanut, että moni mahdottomalta tuntunut asia on mahdollista – kun oikein haluaa. Hän haki aikoinaan Sibelius-Akatemiaan takanaan muutama huilutunti.

– Osasin pianolla kolme sointua. Onneksi juuri ne kysyttiin, hän nauraa.

Aaltonen pääsi kouluun sisään ja loppu on historiaa. Takana on tuhansia keikkoja ja lisää edessä. Tammikuulle on jo nyt varattu 13 keikkaa. Aaltonen lähtee kiertueelle Mikko Iivanaisen kanssa.

–Kyllähän minä välillä ajattelen, että huh-huh, kuinkahan selviydyn. Täytyy harjoitella sinnikkäästi. Tässä iässä voima on enemmän sisäistä, hiljaista tietoa.

Jazzissa Aaltosta viehättää improvisaatio.

–Olen lähinnä improvisoinnut työkseni viimeisen 40 vuoden ajan. Improvisaatio on intohimoni.

Aaltonen tietää, että muusikolta vaaditaan suurta sitkeyttä. Varsinkin nyt, kun kroppa ei ole kolmekymppisen. Fyysinen kunto on tärkeää ja sitä Aaltonen pitää yllä sauvakävelemällä lähes päivittäin. Omakotitalon vaatimiin töihin Aaltonen tarttuu mielellään.

–Hyvä mahdollisuus kohottaa kuntoa, hommiin vaan.