Myyrmäen Paalutorin valttina on sijainti – asiakkaita riittää huonollakin säällä

TORIT Paalutorille tuovat asiakkaita kauppakeskus, Myyrmäki-talo ja lähistön muut palvelut.

Vantaalainen Tapani Lappalainen myy omenoita Myyrmäen torilla, jossa kauppa käy parhaiten. Päivi Tuovinen

Armi Suojanen

Torikauppa käy talven kehnollakin säällä kohtuullisen mukavasti Myyrmäessä. Harmaassa tihkusateessa on puoli tusinaa myyjää arkena puolen päivän aikaan.

Lauantaisin, markkinapäivinä ja kesäisin on suorastaan vilskettä, onhan Myyrmäen Paalutori Vantaan torikauppiasyhdistyksen puheenjohtajan Ari Uotilan mukaan pääkaupunkiseudun kolmanneksi vilkkain tori. Sen edellä ovat vain Helsingin kauppatori ja Hakaniemi.

–Kesällä Myyrmäessä on myyjiä jopa 20, Uotila kertoo.

Tori on otettu hienosti huomioon Myyrmäen keskustan suunnittelu-kilpailussa.”

Yksinkertainen selitys kauppakeskus Myyrmannin edustalla sijaitsevan Paalutorin vetovoimaan on sijainti. Sen on huomannut Kartanon Leivän myyjä Marko Hukkakin

–Tässä liikkuu paljon väkeä. Ihmiset käyvät joka päivä kaupassa.

Torin lähistöllä ovat myös muun muassa kirjasto, hammaslääkäri ja lääkärikeskus.

–Se on sellainen palvelujen keskittymä, Uotila lisää.

Häntä ilahduttaa myös Myyrmäen torin tulevaisuus nykyisellä paikallaan.

–Se on otettu hienosti huomioon Myyrmäen keskustan suunnittelukilpailussa, kaikissa ehdotuksissa.

Uotila uskoo torin elävöityvän entisestään, kun vielä maahanmuuttajat alkavat tehdä siellä kauppaa.

–Samalla tavalla kuin ovat tehneet siellä, mistä ovat tulleet.

Nurmijärveläinen Kartanon Leipä on myynyt tuotteitaan Myyrmäessä jo parikymmentä vuotta. Leipomolla on myyntipaikka myös Tikkurilassa vanhalla torilla eli Peltolantorilla lähinnä lauantaisin ja markkinoiden aikaan.

–Kävimme kokeilemassa Tikkurilan uutta toria, mutta se jakoi asiakaskuntaa, Hukka kertoo.

Kävi niin, että tutut asiakkaat tulivat ostoksille Peltolantorille, mutta myynti oli uudella torilla aseman läheisyydessä. Kun leipomo palasi Peltolantorille, asiakkaat menivät uudelle torille. Se oli liian sekavaa.

–Tikkurilan vanha tori oli parempi silloin, kun uutta ei ollut, Hukka arvioi.

Myyrmäkeläinen eläkeläinen Selma Ryyppö piipahtaa aina laboratoriokäynnin yhteydessä torilla, vaikka ei ostoksia tekisikään. Hänestä on mukava katsoa, mitä on tarjolla. Tori kuuluu Myyrmäkeen.

Torilta löytyy myös vantaalainen kauppiaspariskunta. Marja ja Tapani Lappalainen myyvät useita eri talvilajikkeita omenia, omenamehua ja hunajaa.

Itä-Vantaalla Korsossa asuva pariskunta tekee kauppaa mieluummin lännessä kuin Tikkurilassa, koska Myyrmäessä kauppa käy paremmin. Tikkurilassa he myyvät lähinnä vain Maalaismarkkinoiden aikana. Myyrmäessä kannattaa olla joka päivä.

Torikauppias Markku Ålsten odottaa kylmiä säitä, sillä myyntirekeissä roikkuu villapuseroita, flanellipaitoja ja toppahousuja. Hän tuli juuri myyntimatkalta Muonioista.

–Siellä oli pakkasta.

Ålsten on tehnyt Myyrmäessä kauppaa viitisentoista vuotta. Hetken päästä asiakkaan muovipussiin sujahtaa lämmintä päällepantavaa. Kyllä kauppa kannattaa Myyrmäessä, vaikka kauppiasta vain naurattaa.

Toreilla tapahtuu

Vantaan toreilla pidetään normaalin torimyynnin lisäksi markkinatapahtumia ympäri vuoden.

Myyrmäen joulumarkkinat järjestetään Paalutorilla 19.12. klo 9–17. Markkinat järjestää Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus.

Vantaan torikauppiasyhdistys järjestää jouluaattoon asti jatkuvat Tikkurilan joulumarkkinat, jotka pidetään kävelykatu Tikkuraitilla.

Markkinoiden yhteydessä on joulubasaari terveysaseman katetulla sisäpihalla, jonne kuljetaan joko Kielotieltä tai Unikkotieltä.

Markkinat ja basaari ovat avoinna päivittäin klo 9–17.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut