Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tarvitsetko juttuseuraa ja piristystä korona-arkeen, seniori? Soita tähän ilmaiseen numeroon

Juttuseuraa kaipaavat pääkaupunkiseutulaiset ikäihmiset voivat soittaa maksuttomaan palvelupuhelimeen ensi tiistaista lähtien.

Senioripuhelin-palvelu tarjoaa juttuseuraa ja piristystä poikkeusolojen aikana, kertoo tiedotteessa helsinkiläinen Suomen Seniorihoiva Oy.

Senioripuhelimeen voi soittaa kuka tahansa 70 vuotta täyttänyt pääkaupunkiseudun asukas, joka tuntee korona-arjen keskellä tarvetta keskustella toisen ihmisen kanssa.

Puhelimeen vastaa seniorityöhön erikoistunut työntekijä, jonka kanssa voi jakaa iloja ja suruja, kertoa huolistaan tai rupatella muuten vaan, yritys tiedottaa.

Senioripuhelimesta saa halutessaan myös arjessa hyödynnettäviä neuvoja ja vinkkejä.

Senioripuhelimen numero on 050 595 9250 ja soittoaika on tiistaista torstaihin kello 10–14.

Soittaja voi myös pyytää soittamaan itselleen takaisin, jolloin puhelusta ei synny hänelle puhelinlaskua.

Palvelu käynnistyy tiistaina 19. toukokuuta ja jatkuu torstaihin 11. kesäkuuta asti.

Senioripuhelimeen voi myös ottaa yhteyttä henkilö, joka tuntee yksinäisen seniorin, jolle toivoisi soitettavan. Vihjeen voi jättää myös sähköpostitse osoitteeseen info@suomenseniorihoiva.fi.

Palvelu avattiin avuksi niille senioreille, jotka tällä haavaa joutuvat elämään vähäisillä kontakteilla ulkomaailmaan, kertoo tiedotteessa Suomen Seniorihoivan perustaja ja toimitusjohtaja Mika Suominen.

– Moni ikäihminen kärsii normaalioloissakin yksinäisyyden ja merkityksettömyyden tunteesta. Eristäytymisen myötä vähäisetkin sosiaaliset kontaktit ovat saattaneet kadota, Mika Suominen toteaa.

Neljän seinän sisälle jääminen rappeuttaa sekä henkistä että fyysistä toimintakykyä.

– Tarjoamalla juttuseuraa voimme auttaa ja kannustaa senioreita pysymään virkeinä ja pitämään itsensä liikkeessä mahdollisuuksien mukaan. Mieli ja keho kulkevat käsi kädessä, muistuttaa Suominen.