Vantaalaisen luisteluseuran toiminta oli vaarassa päättyä – Seura paikkasi kassavajetta perimällä lisämaksun jäseniltään ja lomauttamalla henkilöstöään

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden perheisiin tupsahti huhtikuun alussa yllättävä lisälasku päättyvästä kaudesta. Seura peri jäseniltään ns. tasauslaskua, jotka oli määritelty 85, 175 tai 305 euron suuruisiksi.

– Tuntuu todella kovalta, varsinkin kun harjoituksia ei ole ollut ja huhtikuun luistelijamaksu on peritty 70 prosenttisesti. Monessa perheessä on koronan aiheuttamien lomautusten tai työttömyyden takia taloudellisesti tiukkaa, sanoo luistelijan vanhempi.

Lisälaskun perimisen syyksi seura kertoi tarpeet paikata akuuttia kassavajettaan, joka oli tuolloin vajaat 57 000 euroa.

Varoja tarvittiin koko kauden aikana seurassa työskennelleen henkilöstön lomarahojen ja -palkkojen maksuun sekä työnantajakuluihin.

Alkuvuoden jäämaksujen eräpäivät oli jo neuvoteltu siirrettäväksi syksyyn. Jäsenistölle viestittiin, että seuran toiminta oli vaarassa loppua kesäkuussa, jos lisämaksua ei peritä.

– Olemme saaneet tasapainotettua taloutta, toiminta ei ole enää vaakalaudalla, kertoo seuran toiminnanjohtaja Heli Backman toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Lisämaksujen ohella seura on lomauttanut kuukausipalkkaista henkilöstöään huhti- ja toukokuun ajaksi ja tehostanut varainhankintaa. Jäseniä on muun muassa pyydetty hankkimaan ns. kannatusjäseniä. Sinappiakin myydään.

Toiminnanjohtaja sanoo ymmärtävänsä lisälaskun tuoman harmin luistelijoille ja heidän perheilleen, mutta sanoo, ettei muutakaan ratkaisua ollut.

– Yhdistyksen toiminnan maksavat sen jäsenet. Aiemmin perityt maksut eivät ole kattaneet kaikkia kuluja.

K oronarajoitukset veivät seuralta kaksi merkittävää varainkeruutapahtumaa: seuran kevätnäytöksen ja viikonlopun yksinluistelukilpailun.

Jäsenistölleen avaamassaan kuluneen kauden talousraportista käy ilmi, että tuotot ovat pudonneet edelliskauteen verrattuna noin 50 000 euroa, joista suurimpina luistelijamaksut ja kilpailutuotot.

Toiminnanjohtajan mukaan seurassa lopettaneiden määrä on normaalilla tasolla. Kuluja on saatu karsittua 14 000 euroa, mutta samaan aikaan henkilöstökulut ovat kasvaneet 12 000 eurolla edellisvuoteen verrattuna. Ne ovat noin 510 000 euroa kaudessa. Seurassa työskenteli kuun vaihteeseen päättyneellä kaudella 8 päätoimista ja 17 tuntipalkkaista työntekijää.

Päälle miljoonan euron liikevaihdolla toimivan seuran edelliskauden tilinpäätös oli noin 40 000 euroa miinuksella. Tilinpäätöskertomuksen mukaan alijäämään vaikutti ennakoitua suuremmat henkilöstökulut.

Backman sanoo, että tulevaan kauteen seura ponnistaa mahdollisimman realistisella budjetilla, jonka toteutumista seurataan aktiivisesti.

– Helpoin keino olisi vain nostaa hintoja, mutta kyllä meidän täytyy katsoa voimmeko leikata kuluja ja tehostaa toimintaa.

Hänestä ammattimaisen valmennustoiminnan vähentäminen ei tule kysymykseen. Siinä astuttaisiin seuran toimintastrategian päälle.

– Tavoitteenamme on olla seura, joka tarjoaa laadukasta valmennusta luistelukoulusta huipulle.

Seuran sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin torstaina. Kokouksessa oli määrä

hyväksyä kauden 2020-2021 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valita seuralle uusi puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet.

Etusivulla nyt

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut