Vantaalaiset urheiluseurat vetoavat päättäjiin: Rahaa tarvitaan palkkoihin ja harrastusmaksujen kurissa pitämiseen

Vantaalaiset urheiluseurat ovat lähestyneet yhteisellä kirjelmällä kaupunginvaltuutettuja. Kirjelmässä kerrotaan niistä taloudellisista haasteista, joita koronatilanne on aiheuttanut seuroille, ja esitetään rahallista tukea seuroille.

– Tukea tarvitaan työntekijöiden palkkojen sekä kiinteiden kulujen maksuun, kertoo liikunta- ja voimisteluseura Sport Club Vantaan toiminnanjohtaja Eevakaisa Niemi.

Niemen mukaan on ensiarvoisen tärkeää, ettei taloutensa kanssa painivat seurat joutuisi nostamaan harrastusmaksuja merkittävästi.

– Oletettavaa on, ettei koronatilanne paranna ihmisten maksukykyä. On tärkeää, että harrastustoiminta on jatkossakin saavutettavissa.

Eri lajien urheiluseurojen tämänkaltainen yhteistyö on ainutlaatuista Vantaalla.

– Soittelimme tilanteen alussa ja huomasimme, että pohdimme samoja asioita.

Yhteydenpito johti 16 urheiluseuran edustajien yhteiseen videoneuvotteluun, jossa käytiin läpi seurojen tilannetta ja tarpeita.

– Meillä on seuroja, jotka toimivat pääasiallisesti kaupungin tiloissa ja ovat saaneet vapautuksen vuokranmaksuista. Sitten on seuroja, jotka vuokraavat tiloja yksityisiltä toimijoilta ja vuokrat juoksevat koko ajan.

– On myös seuroja, joihin koronatilanne ei vaikuta juuri lainkaan, ja niitä, joissa mietitään, jatkuuko toiminta tämän jälkeen.

Erilaiset tilanteet ovat johtaneet erilaisiin käytäntöihin siinä, miten harrastusmaksuja on peritty koronarajoitusten ajalta.

– Noin puolet seuroista ei ole myöntänyt minkäänlaisia huojennuksia harrastajamaksuihin. Puolet on myöntänyt.

Niemi korostaa, että yhteiseen keskusteluun ja sen pohjalta laadittuun kirjelmään osallistuneet seurat ovat niitä, joita saatiin pikaisesti koolle puskaradion välityksellä. Tarkoitus ei ole ajaa vain näiden seurojen etua vaan koko kaupungin seurakentän.

Seurojen merkitys harrastustoiminnan tarjonnassa on suuri. Pelkästään kirjelmän allekirjoittaneissa seuroissa harrastaa noin 50 000 ihmistä. Seuroissa työskentelee yli sata päätoimista työntekijää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut