Kivistön keskusta laajenee radanvarressa

Vantaan kaupunki suunnittelee Kivistön keskustan laajentamista kehäradan eteläpuolelle, Keimolantien pohjoispuolelle. Kvartsiraitin tuntumaan kaavaillaan kahdeksan asuinkerrostalojen muodostamaa korttelialuetta, päiväkotia ja kahta pysäköintitaloa. Alueelle tulisi myös lähivirkistys- ja puistoaluetta.

– Tavoitteena on, että kukin kortteli muodostuu useammasta talosta. Kaavaehdotuksen tonttijaon perusteella mahdollistuu luontevasti kahdeksantoista kerrostaloa, kertoo aluearkkitehti Anna-Riitta Kujala Vantaan kaupungilta.

Hän jatkaa, että kaavaehdotus mahdollistaa kuitenkin huomattavasti suuremmankin määrän taloja.

– Yksittäinen iso umpikortteli voi hyvin muodostua jopa kahdeksasta talosta.

Asukkaita Kivistöntähden alueelle voisi muuttaa noin 1 600.

Asemakaavan kokonaisrakennusoikeus on 73 150 kerrosneliömetriä, josta asumista on 69 700 kerrosneliömetriä.

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi Kivistöntähti-kaavan äänin 12–4 ja esittää kaupunginhallitukselle asemakaavan ja asemakaavan muutoksen asettamista uudelleen nähtäville.

Yhden muistutuksen sekä Kivistön kaavarunkotyön viher- ja virkistysalueiden suunnittelun päivityksen vuoksi kaavakartan ohjeellinen ulkoilureitti on siirretty keskeltä Onnenkivenpuistoa sen reunaan. Tällä varmistetaan ekologinen yhteys.

Lue lisää asuntojen hintakehityksestä ja Kivistön monitoimihallista.

Juttua korjattu 27.5. klo 12..30: Kaavaehdotuksen mukaan olisi mahdollista rakentaa kahdeksan asuinkerrostalojen korttelialuetta, ei kahdeksaa kerrostaloa. Uutiseen lisätty myös aluearkkitehdin kommentit. 

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut