Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Vantaan aluearkkitehti Vesa Karisalo sanoo sen heti puhelun aluksi:

– Asola on nousussa.

Totta. Usein naapurikaupunginosien, Koivukylän ja Korson, varjoon jäävässä Asolassa on potentiaalia. Vanhan omakotitaloalueen ja parikymppisten kerrostalojen seuraksi alueen pohjoisreunaan on tullut ja tulossa uutta.

Pohjoispäässä sijaitseva Lipstikan alue on kasvanut kuin varkain, kun kaiken huomion on saanut vaikkapa kehäradan kyljessä kasvava Leinelä.

Uusi asuinalue sai alkunsa Vantaan kaupungin ja maanomistaja Vantaan seurakuntayhtymän kaavoitussopimuksesta, jolla myös kaupunki sai tonttimaata. Alueen läpi kulkee Lipstikanoja.

Alun perin seurakunnan piti rakentaa alueelle omia asuntoja, mutta niistä luovuttiin.

Alue on mitoitettu noin 1 000–1 100 asukkaalle.

Lipstikkaan on rakennettu useita rivi- ja kerrostaloja muutamien viime vuosien aikana. Niitä on noussut Asolanväylän läheisyyteen kuin sieniä sateella.

– Alueella asuu noin 700 ihmistä, Karisalo ynnää.

Juuri nyt Lipstikankujan varrelta voi ostaa esimerkiksi 21 neliön yksiön 129 000 eurolla. Neliöhinnaksi tulee huima 6 100 euroa. Hieman alle 50 neliön kaksion saa omakseen noin 4 000 euron neliöhinnalla.

Lipstikan alueelle rakennetaan vielä lisää ja parhaillaankin.

– Alue on mitoitettu noin 1 000–1 100 asukkaalle.

Tulevia hankkeita on muun muassa VAV:n puukerrostalo Elmontien länsipuolella.

Koko Asolan kaupunginosassa on nyt runsaat 4 000 asukasta.

Kaupallisia palveluita Lipstikassa ei ole, mutta Asolanväylän ja Valtimotien kulmauksessa olisi vapaa, kaavoittamaton tontti päivittäistavarakauppaa varten.

– Kyselyitä on tullut, mutta sen jälkeen ei ole kuulunut mitään, Karisalo kertoo.

Asolassa sijaitsee useita palveluita, kuten Peijaksen sairaala, SPR:n Nuorten turvatalo ja Diakoniasäätiö Foiben palveluasuntoja.

Koivukylän suuralueeseen kuuluvan Asolan alueella sijaitsee Rekolanmäen koulu ja neljä päiväkotia.

Tulevaisuudessa koillisvantaalaiset tuntevat kaupunginosan myös uimahallin kotipaikkana.

Asolaan rakennetaan Elmon uimahalli ja se avataan näillä näkymin 2024. Aikanaan valmistuva Elmon urheilupuisto vielä lisää Asolan arvoa ja tunnettuutta.

Lipstikan ohella Asolassa rakennetaan asuntoja aivan Koivukylän rautatieaseman tuntumaan, Citymarketin viereen Ojalehdonkujalle.

Ojalehdon alueelle tulee asuntoja neljään 9-kerroksiseen taloon yhteensä runsaat 200.

Lue myös: Asolan VPK:lla on erikoisuus.

Asolassa vietetään yhteisöllistä elämää.