Sipoonkorven silta jäi vielä ilman nimeä, vaikka nimistöryhmä valitsi jo nimikilpailun voittajan

Sipoonkorven terässilta odottaa vielä nimeämistään. Arkisto/Mia Lindström
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Vantaan nimistöryhmä ehti jo valita Kuusijärven uuden sillan nimikilpailun voittajaehdokkaaksi Sudentassun, mutta nimestä päättävä kaupunkisuunnittelulautakunta jätti asian pöydälle tiistaina. Nimi ratkaistaan kesäkuun kokouksessa.

– Se oli helppo jättää pöydälle, koska nimellä ei ole kiire, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen (sd.)

Hän kertoo, että lautakunnassa aiheutti pohdintaa muun muassa se, että tarvitaanko nimeen silta-sanaa.

– Sudentassu on kyllä aika veikeä ja poikkeava nimi, Ala-Kapee-Hakulinen kehuu.

Kuusijärven ulkoilualueelta Sipoonkorven kansallispuistoon johtava ja Vanhan Porvoontien ylittävä terässilta otettiin käyttöön joulukuussa. Tammikuussa nimistöryhmä päätti, että sillasta järjestetään nimikilpailu.

Verkkokyselyyn tuli maaliskuussa runsaat 560 nimiehdotusta, joista nimistöryhmä valitsi voittajaehdotukseksi Sudentassun. Sen ruotsinkielinen versio on Vargtassen.

Nimivalintaan vaikutti se, että silta johtaa Sipoonkorpeen ja nimeä perusteltiin Sipoon susilla.

Kilpailun ratkaisee ja nimestä päättää kaupunkisuunnittelulautakunta niin kuin se päättää katujen ja muiden yleisten alueiden nimistä sekä kaupunginosista.

Nimikilpailun voittaja palkitaan kahdella elokuvalipulla ja termospullolla. Jos samaa nimeä on ehdottanut useampi henkilö, voittaja arvotaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut