Vantaankoskella ideoitu Suvivirsikisa ratkesi – voittaja sai suuria asioita mahtumaan pieneen säkeistöön

Esitys Suvivirrestä seitsemännellä säkeistöllä täydennettynä on mahdollista kuunnella videolta, joka löytyy muun muassa Vantaankosken seurakunnan nettisivuilta. Samoin voi kuunnella "Vantaankosken Suvivirren", jonka kaikki säkeistöt on valittu kilpailuun tulleista ehdotuksista. Vantaan seurakunnat / Katriina Harviainen
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Vantaankosken seurakunta on julkistanut järjestämänsä Suvivirsikilpailun voittajan. Parhaan säkeistön sisällöllisesti ja laulullisesti kirjoitti kirkkonummelainen Tuuli Charalambous.

Leikkimieliseen kisaan, jossa piti keksiä uusi säkeistö tuttuun virteen, tuli 62 ehdotusta. Esiraati valitsi joukosta kolme parasta ja piispa Teemu Laajasalo ratkaisi kolmikosta voittajan. Laajasalon mukaan voittajasäkeistö tavoittaa hyvin alkuperäisen Suvivirren toiveikkaan sanoman.

Chralambous sai 25 sanalla mahdutettua säkeistöön Suvivirren poljentoa noudattaen suuria asioita, riveiltä ovat luettavissa viittaukset niin ilmastonmuutokseen kuin koronapandemiaan.

Voittajasäkeistö on tässä:

Vaik alkais kesät, talvet

toisiaan muistuttaa

tai valon aikaa päästäis

yhdes ei juhlimaan

Sä anna meidän, Luoja,

oppia luottamaan

ett kirkkauttas pysty

ei varjot voittamaan

Vantaankosken seurakunta kertoo tiedotteessaan, että esitys Suvivirrrestä voittajasäkeistöllä täydennettynä on kuultavissa ja katsottavissa videolta seurakunnan nettisivuilla ja Facebook-sivuilla. Lisäksi videon löytää Youtubesta.

Seurakunnan yhteisöpapin Jere Hämäläisen mukaan kisa sai kiitosta, mutta joitakin ihmisiä huoletti myös, ollaanko Suvivirttä jollain tapaa pilaamassa. Siitä ei hänen mukaansa ole pelkoa, koska Suvivirsi säilyy virsikirjassa aivan entisenlaisena.

Kisan runsasta ehdotussatoa on kuitenkin haluttu hyödyntää ja niinpä Vantaankoski sai ihan oman suvivirren. "Vantaankosken Suvivirren" kaikki seitsemän säkeistöä on valittu kilpailuehdotuksista. Myös sen voi kuunnella seurakunnan videolta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut