Vantaalla aiotaan selvittää miten koronavirus leviää kaupungin eri alueilla – "Ei riitä, että kerromme jälkikäteen kuinka moni on sairastunut"

Vantaalla aletaan tutkia alueellisesti koronavirukseen sairastuneita.

Helsingin kaupunki on aiemmin antanut tietoja koronaviruksen alueellisesta levinneisyydestä kaupungissa.

Vantaalla ei ole toistaiseksi ollut käytössä alueellisia tietoja, mutta tilanteeseen on tulossa muutos.

– Juuri tänään sain alueellisia tilastoja Vantaalta, mutta ne eivät ole vielä julkisia, Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö kertoi perjantaina.

Aronkytö kokee tärkeänä, että alueellisia tietoja selvitetään.

– Ei riitä, että kerromme jälkikäteen kuinka moni on sairastunut tai menehtynyt. Meidän täytyy olla kaksi viikkoa edellä, jotta voimme vaikuttaa tilanteeseen jopa jo ennen kuin tautia edes on jossain, Aronkytö sanoi.

Alueellisia tietoja tutkitaan Aronkydön mukaan yhdistämällä esimerkiksi sairastumis- ja testaustiedot. Tietoja saadaan muun muassa Husin laboratoriosta.

Syy, miksi Vantaan kaupunki vasta nyt aloittaa viruksen alueellisen tutkimisen on Aronkydön mukaan ollut yksityisyyden suojassa.

– Vantaan häiriötilannejohtoryhmä päättää missä laajuudessa alueellisia tietoja tullaan julkaisemaan, Aronkytö toteaa.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen totesi Vantaalla taudin sairastavuuden olevan suhteellisen suuri. Vantaalla on tällä hetkellä koronavirukseen sairastuneita toiseksi eniten koko Suomessa. Viljasen mukaan taudin kasvu on kuitenkin Vantaalla taittunut.

Suuri huoli Viljasella on hoivalaitoksista, joissa riskit taudin suhteen ovat suuret. Joka kolmas Vantaalla tähän mennessä menehtynyt on ollut hoivakodin asukas.

– Pääkaupunkiseudun kolme suurta kaupunkia ovat ottaneet vastaan suurimman sairastavuuden. Myös hintalasku tulee olemaan erilainen kuin muualla, hän sanoi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut